• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Migrationsverket ändrar sig i yttrande till JO

Läs mina tidigare texter om Migrationsverkets mycket märkliga hantering av den anställde Lennart Eriksson från Migrationsverket genom att använda sökfunktionen här på bloggen och skriva in ”lennart eriksson”. En kuriositet: Migrationsverkets generaldirektör har sagt att Lennart Eriksson är/var en av Migrationsverkets tio bästa beslutsfattare…

Så här rapporterar Sveriges Radio P4 Göteborg den 6 mars:

Det var inte en Israelvänlig blogg som låg bakom att en chef sparkades från Migrationsverket i Göteborg. Avskedandet gjordes på grund av hans bristande ledaregenskaper. Det skriver Migrationsverket i ett yttrande till Justitieombudsmanen JO.

I tingsrätten lyfte Migrationsverket fram mannens hemsida som ett av skälen för uppsägning, men just det skälet godtog inte Mölndals tingsrätt. Nu ändrar alltså Migrationsverket sin historia.

Den sparkade mannen har JO-anmält generaldirektören och en verksamhetsområdeschef i Göteborg. Enligt anmälan är hanteringen bland annat ett övergrepp på mannens yttrande- och åsiktsfrihet.

Tyvärr går det inte att lita på Migrationsverket som säger si ena gången och andra gången. Det är samma svamlighet och osäkerhet i fallet Lennart Eriksson som det är i många asylbeslut.

%d bloggare gillar detta: