• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Var det Robinson eller Robbing some han var med i?

jan-emanuel-johanssonFoto: Riksdagen
Jag har tidigare skrivit om girigbuken och den klart olämplige riksdagskandidaten Jan Emanuel Johansson:
”Och muslimer är ju inte kristna”
– 4 maj 2006
Och nu funderar han på att ”släppa en singel inför valet”
– 7 maj 2006
Råd från Bert Karlsson?
– 10 maj 2006
En girigbuk och en riktigt, riktigt dålig representant för sitt parti
– 5 mars 2009

Den här mannen kan inte ta plats i riksdagen, det måste hans partikamrater sätta stopp för om han inte själv har tillräckligt med förstånd att inse att han är olämplig och skadar både sitt parti och folkets redan sviktande förtroende för riksdagsledamöter!

Så här skriver Johannes Forssberg på Expressens ledarsida den 6 mars:

Han lyckades väl med marknadsföringen av sitt företag Av egen kraft AB. För kommunpolitikerna var det säkert lockande att Jan Emanuel beskrev verksamheten som ”Non Profit”, det vill säga utan vinstsyfte.

Tänk vad snällt av Janne att på ideell grund rädda ungdomar som är som han var.
Non-profitinriktningen är uttalad på företagets hemsida och Jan Emanuel har i flera intervjuer försäkrat att alla pengar går in i företaget.

Att han kommit undan med detta säger det mesta om hur besynnerligt dålig koll politiker och medier har på den ofta skumma behandlingsbranschen.
Jan Emanuels bolag Av egen kraft AB och Svensk samhällsutveckling AB har genomsnittliga vinster på 25-50 procent. Det är en mycket god marginal jämfört med många andra, vinstdrivande företag i samma och liknande branscher.

Bolagen har flera gånger de senaste åren delat ut vinst till aktieägarna – det vill säga ”Robinson-Janne” själv.

Och:

Fallet Jan Emanuel säger förstås mycket om vår sorgliga politiska samtid. Ut åker en avpolletterad Pär Nuder, måhända lite trist och grå, men en hederlig och sällsynt begåvad politiker. In kommer Robinson-Janne med drag under galoscherna. Senast han satt i riksdagen gjorde han sig mest känd för sin kamp för den alltför trångbodda Apan Ola. Med sina bostadsaffärer och sin girighet förkroppsligar Jan Emanuel ordet hyckleri.

Som sagt: socialdemokrater, se till att den här mannen inte får en chans att luras och hyckla i Sveriges riksdag om han inte själv inser sin olämplighet.

Läs också Inkomst: 157.000 in månaden i Svenska Dagbladet den 5 mars och Jan Emauel plockar ut jättevinster i Expressen den 6 mars.

%d bloggare gillar detta: