• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Många nya förbud i Dubai

Att spela musik högt, att dansa, att ha lätt klädsel, att kyssas och att hålla någon i handen på allmän plats är inkorrekt och oacceptabelt beteende enligt de nya riktlinjer som nu slagits fast av myndigheterna i Dubai. Detta gäller också alla utlänningar i landet, vilka utgör mer än 80 % av befolkningen.

Den som bryter mot dessa riktlinjer – medborgare eller utlänning – riskerar fängelsestraff. Riktlinjerna stipulerar också att den som grips med ens den allra minsta lilla mängd alkohol i blodet (utanför de platser där alkoholförtäring är tillåten) kommer att dömas till böter eller fängelse.

Dubai, som är ett av de sju emiraten i Förenade Arabemiraten, hyser många utlänningar med olika kulturella bakgrunder. Olikt många av sina grannar har emiratet tolererat en ganska avspänd klädsel och många hotell har barer och nattklubbar. Men sedan en serie incidenter, bland annat oanständig klädsel och två brittiska medborgare som har haft sex på en strand, har strålkastarljuset riktats mot hur utlänningars kultur kolliderar med landets egen kultur.

Så nu är det slutflamsat och slutdrucket också för Klas Ljungberg, den odiplomatiske diplomaten porträtterad i SVT:s serie Diplomaterna (om han fortfarande är kvar i Förenade Arabemiraen i UDs tjänst).

Källa: Al-Emarat Al-Youm

%d bloggare gillar detta: