• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Adil Hakimjan… och Dalai lama

Läs först min text Faller Sverige undan för varningar och hot från Kina?

Och läs sedan artikeln i Svenska Dagbladet den 23 mars med rubriken Dalai lama stoppas. Där framgår bland annat att:

Kinas ambassad i Sydafrika har enligt talesmannen Dai Bing ”kraftigt vädjat” till Sydafrika att inte låta Dalai lama resa in, och att Sydafrika annars allvarligt riskerar att skada relationerna med Kina.

Vi har fortfarande inte fått svar från UD på frågan om huruvida påtryckningar liknande den som Kina gjort på många andra länder för att få dem att avstå att ge uigurer från Kina uppehållstillstånd också mottagits av den svenska regeringen.

Regeringen bör besvara advokatens fråga, insänd den 2 mars. Det kan inte vara så svårt: antingen har Kina lagt sig i Adils fall eller också inte.

Det är skrämmande att Kina kan regera i världen genom sina varningar och utpressningsliknande hot. De har stoppat Dalai lama från att resa till Sydafrika och de har varnat Kanada m.fl. länder för att ge uigurer uppehållstillstånd. Har de gjort det i Sverige också, och Sverige faller undan på samma sätt som Sydafrika så har vi rätt att få veta det.

Dessutom: Migrationsöverdomstolen har ännu inte bestämt om den ska acceptera Migrationsverkets begäran om lveroprövning av Migrationsdomstolens beslut att bevilja Adil Hakimjan flyktingstatus i Sverige…

Hänger allt ihop, eller?

%d bloggare gillar detta: