• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

”Vi avgår för att vår inkompetens allvarligt har skadat företaget”

Här är mina tidigare inlägg i slingerbulteri & girighetssåpan:  Hej då, Wanja Lundby Wedin! (23 mars) och Satirgruppen Public Service har fått full pott (24 mars).

wanja-lundby-wedinWanja Lundby Wedin och hennes gelikar (ni vet vilka ni är!) suger sig med iglars frenesi fast vid sina överdådigt dignande lyxbord, både bokstavligt (de åt och drack på lyxkrog för 2000 kr per man av pensionsspararnas pengar, som fartblinda girigbukar!) och bildlikt talat – de går inte förrän de sparkas ut!

Jag håller med skribenten Eric Erfors i det mesta han skriver i sin ledare i Expressen med rubriken Avgå, AMF-Wanja idag. Bland annat:

Det räcker nu: Inte bara Wanja Lundby-Wedin, utan hela styrelsen för AMF Pension borde självmant avgå.

Också detta, som Eric Erfors skriver,  tål att tänka på:

Skulle alltså ”styrelseproffset” Lundby-Wedin, som kammar hem 400000 om året på sina olika styrelseuppdrag, ha blivit grundlurad av de faktiska upplysningarna i hennes egna årsredovisningar? Ja, där framgår för varje läskunnig person att Elmehagen fått 770000 kronor per månad avsatt för sin pension under de senaste åren.

Detta håller jag däremot inte riktigt med om:

Återstår alltså för styrelsen att självmant avgå, med den obligatoriska hänvisningen om att den pågående debatten allvarligt skadar företaget.

Jag anser inte att de här människor kan avgå med en hänvisning till att ”den pågående debatten allvarligt skadar företaget”. Inte alls. Det är – för mig – ett ”typiskt svenskt” sätt att ”förtingliga” skeenden, att fjärma agerande och ansvar från individers ansvar och skuld. Jag säger i stället så här:

Återstår alltså för styrelsens ledamöter att självmant omedelbart avgå, med hänvisning till att deras inkompetens och lögner allvarligt skadar företaget.

%d bloggare gillar detta: