• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Om AMF:s styrelse är lurad, förd bakom ljuset och vilseledd så låter det som om brott har begåtts och då ska polisanmälan göras!

agenda-loggaDen 29 mars, för andra söndagen i rad, figurerade Wanja Lundby Wedin, LO:s grundlurade eller styrelseinkompetenta ordförande i SVT:s aktualitetsmagasin Agenda. Rubriken på inslaget var Hur mycket har hon skadat socialdemokratin? Den borde kanske snarare ha varit  ”Hur mycket har hon skadat socialdemokratin”.

WLW var inte där kroppsligen, endast andligen. Men i studion satt Socialdemokraternas ekonomiske talesman Thomas Östros och svamlade, svamlade, svamlade. Det var direkt pinsamt att lyssna på hans krumbuktande och undvikande att svara på raka frågor från programledaren Karin Hübinette. Helt otroligt slingrigt! Göran Greider, chefredaktör för Dala-Demokraten och Maria Abrahamsson, ledarskribent på Svenska Dagbladet var desto tydligare. Inte särskilt mycket nytt framkom, m ens något.

lo_landsorganisationenKlockan 22.00 skulle LO sända en presskonferens från sin borg. Den blev uppskjuten till 22.30 och sedan till 23.00. Ekot skulle också sända direkt på webben och när  sändningen av presskonferensen (läs och lyssna här) äntligen kom i gång kl 23.30 så var det enormt svammel från WLW:s sida. Suck. Hå hå ja ja. Inget nytt, egentligen. Utom att ”grundlureriet” trappades upp till att också omfatta ”vilseledd” och ”förd bakom ljuset”. Läs också LO:s pressmeddelande. Fokus i det är – givetvis – skiftat från WLW till någon annan…

wanja-lundby-wedinHela WLW:s snack gick ut på att lyfta ut alltihop utanför henne själv. Hon talade om hur ”vi ska öppna upp” och hur ”vi ska se över”. WLW anser sig fortfarande vara”lurad” men nu även ”vilseledd” och ”förd bakom ljuset” och säger att ”för mycket pengar har utbetalats”.

På vilket sätt hon skulle ha blivit ”lurad” framgick inte och hon lyckades inte förklara det när hon fick frågor av närvarande reportrar. Inget ansvar, ingen skuld verkar ligga på henne. Nu ska de ”gå in i en process” och ”titta vidare” på det hela. Och pengar ska betalas tillbaka och bla bla bla. Men att WLW skulle ha någon skuld till att hon själv inte fattade något och att hon själv inte sa pip under alla år utan godkände allt som förelades henne, det kommenterade hon inte. Hon smågnällde också över att ”de andra” inte ville sitta tillsammans med henne och hålla gemensam presskonferens. Men varför i hela fridens dar skulle de vilja sitta med WLW, det är väl ändå lite naivt (det också…) att tro.

Som sagt: det var mest blaha blaha och inget vettigt om WLW:s eget ansvar och egen skuld. Och när hon påstår att hela styrelsen är förd bakom ljuset och lurad och vilseledd och att alldeles för mycket – uppemot 20 miljoner kronor enligt WLW – felaktigt har betalats ut, då har det väl begåtts något brott och då bör en polisanmälan göras!

AVGÅ, WANJA LUNDBY WEDIN!

%d bloggare gillar detta: