• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Jag läser andras bloggar – 7

Läs gärna tidigare inlägg i den här serien: del 1, del 2, del 3, del 4, del 5 och del 6.

Jag har läst Johan Hedins inlägg Kan någon Ny Moderat vara snäll att förklara LAS-krameriet. Han skriver bland annat:

johan-hLagen om anställningsskydd skyddar den som redan har jobb sedan länge och därmed både a-kassa och fotfäste på arbetsmarknaden och innebär samtidigt MOTSATSEN för sådana som inte har det. T ex ungdomar och nyinflyttade. Hur kan det vara rimligt? Sjukt.

Dessutom hindrar lagen rörlighet på arbetsmarknaden. I kärva tider tvekar någon med många anställningsår att gå vidare eftersom man då hamnar ”sist in” på ett nytt ställe. Detta trots att man kanske skaffat sig kunskaper och kontakter för ett annat jobb med högre produktivitet och därmed möjlighet till högre lön.

Någon som vantrivs på jobbet, som tycker att chefen är en idiot eller som håller på att avlida av tristess undviker att kasta sig ut på arbetsmarknaden av samma skäl.

Allt detta har Johan Hedin helt rätt i. Det är , som han skriver, sjukt, att en lag sätter käppar i hjulen  för en massa människor som politikerna i nästa andetag säger sig ”värna om”. Läs hela texten och tänk efter själva!

american-beduOch så tittar jag, som jag så ofta gör, in på American Bedus blogg för att se vad hon berättar eller rapporterar om just nu. Idag, den 28 mars, skriver hon under rubriken 3 Saudi men Speak Out on Marriage! Hon har pratat med två universitetsstuderande i 25-årsåldern och en läkare i 35-årsåldern. Läkaren säger:

I want a wife who is going to be my partner and supporter and not look at me as a money machine and expect a new Rolex every year.

Det låter ju hoppfullt! Och hoppfullt låter också vad en av de universitetsstuderande unga männen säger:

What’s wrong if we opt not to have a housemaid for the first few years and instead take care of our home together? I have no problem taking my turn washing the dishes or folding laundry.

Det finns massor av spännande, intressanta, kunniga, roliga bloggar i cyber space; de jag har nämnt här tycker jag är två av dem.

%d bloggare gillar detta: