• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Inte bara svart…

MIG logo”Det är inte svart eller vitt, det är svart och vitt. samtidigt”. Så brukar jag alltid säga om asylområdet (men det passar in på de flesta områden, egentligen). Det har varit lite övervikt åt det ”svarta” hållet ett tag och därför kan det vara på sin plats att också framhålla ”vita” eller positiva saker som sker på Migrationsverket. Som t.ex. att:

– Migrationsverket har minskat balansen av asylärenden med ca 10.000
– mediantiden för Migrationsverket att avgöra ett ärende snart är nere i 6 mån
– Migrationsverket har satt upp nya mål på tre månader
– Migrationsverket börjar bli mer framgångsrikt med återvändande (också i ett europeiskt perspektiv)

Så allt är inte svart. Och – det har jag också sagt många gånger förut – Migrationsverkets uppgifter är mycket svåra. På många sätt. Kanske är för mycket samlat under samma hatt och verksamheten borde delas upp i två delar. Då kunde man renodla den ena delen till att enbart hantera asylfrågor och den andra till att hantera medborgarskap, studerande, arbetskraft etc. Jag tror att det skulle vara klokt med en sådan uppdelning. Men som det är nu så ligger allt under  Migrationsverket och att hantera allt detta och administrera en jättepersonal och asylbostäder och förvar etc är komplicerat.  Särskilt som antalet asylsökande och andra invandrare fluktuerar och personal måste sägas upp och återanställas och det aldrig riktigt går att planera verksamheten. Det är lite som en person som går upp och ner i vikt och hela tiden måste ta in lite här och släppa ut lite där – det är verkligen ingen lätt sak.

%d bloggare gillar detta: