• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Präst som är emot stora klassklyftor åker själv i gräddfil

aftonbladetPrästen, tillika politiska chefredaktören på delvis LO-ägda Aftonbladet är i teorin emot klassklyftor. Men inte i praktiken. Det blir uppenbart för den som tar del av vad Rolf van den Brink skriver på Newsmill:

Aftonbladets politiska chefredaktör Helle Klein sitter på mandat från LO som också har full insyn i hennes anställningsvillkor och kan till viss del köra över tidningen redaktionsledning. Så fick Helle Klein ta tjänstledigt för att utbilda sig och fick åka en gräddfil Aftonbladets medarbetare normalt inte får köra i. LO, vars styrelseordförande Wanja Lundby-Wedin, är broderskapare och rentav personlig vän till Helle Klein, tyckte emellertid att det var en utmärkt idé att Helle Klein utbildade sig till präst. Till den övriga redaktionens irritation och förtret fick Helle Klein ytterligare ett års tjänstledighet för präststudierna.

De senaste dagarna har ju LO visat sig frikostiga när det gäller förmåner för chefer i bolag de kontrollerar.

Helle Klein är inget undantag. Hon har en synnerligen god lön, 140 000 kronor per månad plus 49 000 kronor i månatliga pensionsinbetalningar samt förmånsbil. Utöver det har Helle Klein en fallskärm på närmare 2,3 miljoner kronor.

Håhåjaja, och vem sitter som vice styrelseordförande i Aftonbladet. Jo, Helle Kleins vän Wanja Lundby-Wedin. Men om det valde Aftonbladet att inte berätta när tidningen gick igenom Wanja Lundby-Wedin allt för många styrelseuppdrag.

Läs hela artikeln (och kommentarer) med rubriken Aftonbladets Helle Klein sitter snärjd i LO-Wanjas miljonfallskärm.

%d bloggare gillar detta: