• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Wallenbergare med Wallenberg

Peter "Poker" wallenberg och Peter Egardt, Stockholms Handelskammare

Peter "Poker" Wallenberg och Peter Egardt, Stockholms Handelskammare

”Bloggare ska behandlas som vilka medier som helst”, var budskapet från herrarna Peter Egardt, vd för Stockholms Handelskammare och Peter ”Poker” Wallenberg, styrelseledamot i densamma samt verksam inom FAM – Foundation Asset Management till ett gäng bloggare som bjudits in till bloggeridiskussion på Handelskammaren den 1 april.

Det var inget aprilskämt vilket var tillfredsställande för oss, ett femtontal bloggare med mycket olika bakgrunder och olika typer av bloggar, när vi samlades till möte i det stora vackra rummet med mängder av potentater i olja på väggarna.

En enkel men fräsch och god buffé var uppdukad och givetvis serverades wallenbergare. Vin, öl och vatten släckte törsten under de nära tre timmar som bloggarna diskuterade med en öppen och sympatisk ”Poker” och en kunnig och rapp Peter Egardt. Efter en ganska lång men intressant och informativ introduktion från  P & P, började bloggarna bli otåliga och ville vara med och prata. Många mycket varierande frågor och ämnen togs upp: någon tyckte att näringslivet gör för lite ”socialt” men hade ingen aning om att ”Poker” via Wallenberg-stiftelserna, bidrar till mängder av verksamheter och ger stipendier till ”vardagshjältar”, bland annat. Andra ville prata om finanskrisen och hur P & P ser på den och hur länge de tror att den varar. Poker var befriande rak och, kändes det, uppriktig, och hade mycket god pejl på alla närvarandes bloggar som han tittat in på och även skrivit små kommentarer om.

stockholms-handelskammareÄven om jag nu inte skriver så mycket mer om den här sammankomsten, kan jag säga att deltagarna fick en hel del ny information och nya insikter som kan komma till nytta i olika sammanhang. Det är klokt – smart – av Handelskammaren att dra in bloggarna i sin värld! Mycket klokt. Troligen skriver så gott som alla något om det här mötet och gör som jag, länkar till Handelskammarens sajt. På det sättet når information om Handelskammarens verksamhet många, många människor från mycket olika bakgrunder. Och inte mig emot, tvärtom! De har 2 400 medlemmar med totalt en halv miljon anställda och de driver sina medlemsföretags intressen gentemot politiker, myndigheter och opinionsbildare. Jag bidrar gärna till att göra Handelskammaren mer känd! Och jag gillade ”Poker” och hans raka och tydliga åsikter om allt som togs upp. Inget slingerbuteri där, inte!

Några andra av de närvarande bloggarna var: Erik Laakso, Per Ankersjö, Kulturbloggen, Jesper Svensson, Dick Erixon, Hbt-sossen, Henrik ”Flute”, Paul Lindquist, Per Gudmundson, Rosemarie Södergren. Johan Ingerö, Edvin Alam. Och här finns Handelskammarens informationschef Andreas Krohns egen blogg.

%d bloggare gillar detta: