• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Apropå det förra inlägget om LO och Aftonbladet

aftonbladetApropå LO:s styrning av Aftonbladet, som tidningens förra chefredaktör Anders Gedin berättat om:

expressenFör några år sedan var jag vikarierande ledarskribent på Expressen. Jag fick skriva väldigt mycket och kände aldrig av någon som helst styrning från något håll. Jag minns inte hur många, men väldigt många både osignerade och signerade texter blev det under mina tre månader på ledarsidan. Och det var, som sagt, högt i tak.

En enda gång stoppades en text jag hade skrivit. Det var dåvarande chefen, Otto Sjöberg, som beslutade att texten inte fick publiceras. Min text handlade om en viss migrationsministers olämpliga beteende mot en kvinnlig asylsökande på en flyktingförläggning norr om Uppsala. Men någon styrning i den omfattning och på det sätt som LO verkar ha velat idka på Aftonbladet var det aldrig någonsin frågan om. Snarare – förmodligen – en övervägning av vad som kanske kunde ha skapat stora problem för tidningen om det jag skrev hade publicerats.

Läs också Präst som är emot stora klassklyftor åker själv i gräddfil som handlar om prästen, tillika politiska chefredaktören på delvis LO-ägda Aftonbladet.

%d bloggare gillar detta: