• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

På AMS kan personalen extraknäcka på betald arbetstid!

Aftonbladet berättade nyligen under rubriken Föreläser – på arbetstid (Aftonbladets artikel verkar inte finnas på nätet men LT:s finns här) om generaldirektören för AMS, Angeles Bermudez Svankvist. Hon har, enligt uppgift, 129.000 kronor i månadslön. Hennes jobb är så krävande att hon har lön i statsministerklass. Till skillnad från t.ex. sjuksköterskor vilkas jobb förstås inte alls är lika betungande (ironi) och därför har drygt 100.000 kronor mindre i lön. Per månad.

Men trots att Angeles Bermudez Svankvist alltså har ett mycket krävande och ansvarsfullt jobb tar hon sig tid att föreläsa. På arbetstid, om jag förstått det hela rätt. Via sin och makens firma. På sin av skattebetalarna (sjuksköterskor och andra) betalda arbetstid talar hon alltså, enligt Aftonbladet, i olika sammanhang för mellan 10.000 kronor och 40.000 kronor per gång.

Därmed accepterar Angeles Bermudez Svankvist också att anställda vid AMS gör det: extraknäcker på betald arbetstid. Givetvis! Som den som leder myndigheten är hon ett föredöme och exempel för sina anställda och om hon tar ledigt för att göra annat som hon tar betalt för men ändå lyfter lön då kan förstås också andra på också AMS göra det, om de vill: ”Du har kommit till Maria på AMS. Jag är ute och extraknäcker idag, återkom igen i morgon eftermiddag. Tack för att du ringde AMS!”

Hej & Hå, AMS!

%d bloggare gillar detta: