• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Facket i form av pampvälde är dött. Medlemmarna har faktiskt egna röster!

Läs först inlägget Hon har medlemsförbundens förtroende. Men har hon medlemmarnas förtroende?

lo_landsorganisationen”Förr i tiden” – för bara sådär 5 år sedan! – hade fackpampar och kunnat bete sig hur som helst utan att deras medlemmar hade kunnat göra sig hörda och protestera eller ha åsikter. Många lever kvar i tron att det fortfarande går att vara fackpamp och strunta i vad medlemmarna tycker och se dem som ett nödvändiga ont för att man ska kunna leva sitt bekväma överklassliv fjärran från ”pöbeln”. Men det går inte längre. Medlemmarna har fått starka röster via de många tv- och radiokanalerna och givetvis på debattforum på internet och i bloggar. Och via e-post.

LO:s medlemmar är inte längre en grå massa som man kan trampa på med pampskor!

Så här skriver Ulf Nilson i Expressen den 7 april, och han är inne på samma linje som jag i mitt tidigare inlägg:

Folket – vågar jag skriva det? – talar numera inte uteslutande genom ombud. Det har fått sin egen röst.

Många har identifierat sig som fackmedlemmar, alltså anslutna till LO och förklarat att bossväldet är ”för jävligt”. Speciellt är man ilsken över att Wanja och andra berikat sig – helt enkelt fått ut bonus! – genom välavlönade styrelseuppdrag. 65 000 för ett par möten om året, om ens det, det sticker!

Wanja hade (om jag minns rätt) 24 sådana uppdrag och folk är förbannade.

Det vi upplever, mer eller mindre för första gången, är hur folkets vrede väller fram via nätet.

Om WLW tror att hon sitter säkert nu för att hennes pampkolleger mer eller mindre motvilligt gett henne sitt förtroende så har hon lika fel som när hon godkände fantasipensionen åt Christer Elmehagen! För vad är pamparnas förtroende värt om man inte har massans, de betalande medlemmarnas förtroende? Eller ska LO finnas till bara för WLW & Co?

Facket i form av pampvälde är dött. Det kommer girigbukarna som sitter på de högsta pinnarna mycket snart att bli varse. Synd att de inte har fattat det redan…

%d bloggare gillar detta: