• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

”Det är för att hon är kvinna”-snacket fungerar inte längre

wlw-mona-s-84-2009Så satt de där, tillsammans i SVT:s tv-soffa (kan ses t.o.m. 15 april), de två kvinnor som det stormat mest om i Sverige den senaste veckan.

Någon pr-konsult hade väl tyckt att ”nu är det viktigt att sluta leden och visa att det inte finns någon spricka mellan de två högsta hönsen i S och LO”. Som om folk skulle låta sig luras av det. Som om allt skulle kunna blåsa över så lätt och så snabbt.

Mona och Wanja. Wanja och Mona. Maktkvinnor. Inte ett dugg synd om någondera, trots att en del röster som vanligt försökt göra sig hörda i mediebruset och tuta ut att: ”Det är är för att hon är kvinna som hon behandlas så här”.

Men ”det är för att hon är kvinna”-kortet är förbrukat. De här kvinnorna spelar på precis samma villkor och på samma sätt som vilka maktmän som helst.

Den som fortfarande tror på ”för att hon är kvinna”-snacket bör lyssna på de här två maktkvinnorna i SVT Nyhetsmorgon den 8 april! Den enda skillnaden mellan dem och två män är att de har en aning ljusare röster. Svamlandet, uppradandet av ord, fjärmandet från sitt eget beteende är inte ett dugg annorlunda. Och WLW:s ord, ord, ord staplade efter varandra och hennes totala brist på känsla för vad medlemmarna i LO tycker (1,7 miljoner, sa hon själv) var precis sådant som man av hävd har betraktat som ”typiskt manligt”.

Hur WLW är funtad när hon så komplett kan bortse från att massor av människor som betalar medlemsavgift till det förbund som hon är ordförande i är rasande och framhålla att hon ju är vald till ordförande av styrelsen, är en gåta. Vanliga människor utanför WLW:s kretsar tycker ju att det är de 1,7 miljonerna medlemmar som ska bestämma, att det är dem man ska lyssna på i första hand och inte på WLW:s kompisar högst upp. Vi lever i en demokrati år 2009 och det finns internet – låt medlemmarna säga sitt!

WLW framstår allt mer som en teflonmänniska, varken manlig eller kvinnlig. En teflonmänniska som ler och skrattar, pratar på om allt utom någon eventuell egen skuld till någonting och faktiskt verkar tro att hon kommer att kunna segla igenom den här enorma förtroendekrisen och sitta kvar trots det starka missnöjet inom förbundet.  Obegripligt!

Den här gemensamma soffsittningen hos SVT tror jag inte gagnar Mona Sahlin ett enda dugg. Hon skulle ha stått på sig och vägrat medverka och låtit tiden gå så att tankarna hade hunnit klarna.

%d bloggare gillar detta: