• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

2 629 personer har beviljats arbetstillstånd

MIG logoEnligt nya uppgifter från Migrationsverket har hittills 2.629 personer – 84 % av alla som sökt mellan 15 december 2008 och 1 april 2009 – beviljats tillstånd att invandra i enlighet med den nya lagen om arbetskraftsinvandring. I antalet ingår också anhöriga till dem som nu fått arbete och arbetstillstånd här.

Bland de tio största nationaliteterna som fått arbetstillstånd är 1) indier (1.031 = 39 %), 2) kineser (304 = 11 %) och 3) ukrainare (130 = 5 %). Främst är det dataspecialister (711) som sökt sig hit, och de flesta har kommit till Stockholm. Övriga yrken som är representerade bland dem som fått arbetstillstånd är civilingenjörer och arkitekter (205), restaurangpersonal (150), ingenjörer och tekniker (105) och så ett mindre antal ekonomer och marknadsförare.

Migrationsverket har också avgjort 338 ansökningar om arbetstillstånd från asylsökande varav 66 fick bifall och 83 fick avslag. Dessutom har verket avvisat
184 ansökningar från asylsökande, främst på grund av att de inte kommit in med sina ansökningar inom föreskriven tid. (OBS! Siffrorna är från Migrationsverket och jag är medbeten att summan blir 333, inte 338. Men, som sagt: siffrorna är Migrationsverkets officiella och det är de som har adderat dem…)

Det är mycket siffror, men de är inte särskilt svåra att tränga igenom. Till slut kan det kanske vara intressant att veta inom vilka yrken endast en enda person har fått arbetstillstånd i Stockholm: försäljare, jurist, pedagog med specialistkompetens, pastor, sjuksköterska (!!?), skräddare, universitetslärare.

%d bloggare gillar detta: