• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga om den nya utredningen om Migrationsverket

Den 6 april skrev jag ett inlägg med rubriken Snart kommer en ny utredning om Migrationsverket. Igen.

Så här skriver en migga om den:

Att göra rätt i rättstillämpningen är ju vad vi på Migrationsverket är till för, det är själva grunden för vår existens. Annars kan vi lika gärna ha fri invandring.

Om nu justitiedepartementets utredare Gunnar Holmbergs rapport om Migrationsverkets rättstillämpning skulle bli en sågning så har vår gd en hel del att fundera över.

Bland annat kan gd ställa sig frågan vad som hände efter hans förtätning på chefssidan. gd organiserade nämligen om verket så, att varje enhet numera har högst 20 anställda. Det blev en hiskelig massa nyanställda chefer under förra året!

Alla de här cheferna har 40.000 – 45.000 kronor i månadslön, en handläggare har kanske 25.000 kronor Dessa chefer intresserar sig för antalet beslut och semesterlistor men intresset för innehållet i de beslut som deras underlydande skapar är någonstans i trakten av noll.

Kommentar: Jag har inte sett någonstans att utredningen skulle ha publicerats än, men vill minnas att det sades att den skille vara klar i mitten av april. Hur som helst: risken är att det bara blir en utredning i raden av utredningar att lägga i något arkiv. Tyvärr.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: