• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga apropå den sparkade israelvänlige bloggaren

Med anledning av inlägget Eugène Palmér – som sparkade den israelvänlige bloggaren – slutar som verksamhetsområdeschef på Migrationsverket skriver en migga följande:

Vi miggor har fått läsa på vårt intranät att vår VO Eugène Palmér numera är avpolletterad. Varför, det vet vi inte. Det är inte så att vi saknar honom. Han var rätt så anonym och verklighetsfrämmande för oss på ”golvet”, precis som vår GD också är.

Palmérs idé om att vi sysslade med ”kundservice” som vilket ICA eller Hemköp som helst och att vi skulle tillämpa ”kundservice” i asylprövningen gick ju inte hem hos någon vettig människa hos oss. Vi har ju för länge sedan förstått att vi är en myndighet och att vi sysslar med myndighetsutövning, vi säljer inte något till några kunder.

Också GD:s Vision är främmande för oss på asylprövningen. Mantrat om att Migrationsverket  är en myndighet med uppgift att ”tillvarata den globala migrationens möjligheter” är numera inscannad på våra datorer. Detta är väldigt irriterande och till och med provocerande för oss som inte alls jobbar med den ”globala migrationen och dess möjligheter” utan enbart med asylprövning som ju styrs av konventioner, lagar och domstolspraxis. Vilket i och för sig är skönt för oss.

I den föränderliga värld som  Migrationsverket är, där GD:erna har bytts ut i snabb takt. Och där VO:na rensas ut av, för oss som jobbar här, okända anledningar; där nya principer lärs ut som sedan veckan därpå förklaras som värdelösa. I den lätt bisarra världen har vi vår enda trygghet i att följa lagen. Maktspelet i GD:s ”hov” har egentligen ingenting alls med oss att göra, lika lite som GD:s direktiv går att tillämpa hos oss på asylprövningen. Egentligen borde han ge oss direktiv som går att tillämpa, det är hans uppgift och det är därför han är vår GD. ”Att tillvarata den globala migrationens möjligheter ” är en intetsägande, tom fras, vars innebörd ingen hittills kunnat förklara och som vi inte kan tillämpa på asylprövningen. Ändå måste vi se den tomma frasen som ett hån varenda gång vi öppnar våra datorer.

Vi skulle gärna vilja att GD förklarade hur vi på asylprövningen och på förvaret ska kunna förverkliga hans Vision! Vi skulle också vilja att han var lite mer öppen, så att vi åtminstone fick veta varför han och E. Palmér blev osams och om det finns något i E. Palmérs teser och lärdomar som vi nu längre inte ens ska behöva låtsas att vi tror på.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: