• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Text på Newsmill om statsministerstil och fängslade journalister

Jag har skrivit på Newsmill om varför det är rätt att Sveriges statsminister inte skriver brev till Eritreas president om den fängslade journalisten Dawit Isaak. Tyvärr har Newsmill i sin rubriksättning lite lätt missuppfattat vad jag skriver om (det är alltså inte jag som satt rubriken!): ”Därför var det rätt av Fredrik Reinfeldt att inte skriva på uppropet om Isaak”.

Vad jag säger i min text är att Sveriges statsminister inte i sådana här fall kan skriva brev till en annan stats president och kräva att han agerar på ett visst sätt när det gäller en medborgare i den andra staten. Läs texten på Newsmill! Och läs gärna också min bloggning med rubriken Om fängslade skribenter i världen för att förstå vad som gäller för Dawit Isaak och alla andra som har dubbla medborgarskap.

Jag gör också vissa jämförelser mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin och framhåller att Fredrik Reinfeldt inte faller för populistiskt gångbara (?) aktioner som att kyssa RFSL:s ordförande på munnen och skriva brev till ett annat lands president tillsammans med kungen, medan Mona Sahlin gladeligen kysser RFSL:s vice ordförande på munnen och mycket väl skulle kunna tänkas skriva brev till Afewerki. Någon som kommenterat min text på Newsmill får det till att jag ”hatar socialdemokratisk politik” vilket är skrattretande!

Jag är övertygad om att Göran Persson inte heller skulle ha agerat som Mona Sahlin och jag är ganska säker på att han hade gått på samma linje som Fredrik Reinfeldt och inte skrivit brev till president Afewerki i Eritrea. Så det handlar inte ett dugg om att jag skulle ”hata” någon politik, bara om jämförelser i ledarstil. Och de många enkäter som gjorts på senare tid visar ju också att det inte är Mona Sahlin man vill se som statsminister och representant för Sverige, oavsett vilket parti man röstar på!

Än en gång – och jag upprepar det gärna hur många gånger som helst – måtte Dawit Isaak och alla andra fängslade och förtryckta journalister, författare och bloggare i världen släppas fria och kunna uttrycka sina åsikter fritt!

%d bloggare gillar detta: