• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Apropå Migrationsverkets nya projekt om ”ett normkritiskt perspektiv kring sexuell läggning och könsidentitet”

MIG logoMan måste först läsa inlägget Migrationsverket: “Asylprocessen ska förbättras ur ett normkritiskt perspektiv kring sexuell läggning och könsidentitet”. I det inlägget skrev jag också:

Jag har skickat en fråga till Migrationsverket om hur många hbt-personer som hittills sökt skydd i Sverige. Svaret kommer att redovisas när jag får det.

Nu har jag fått svar. Med ledning av det kan var och en själv dra sina egna slutsatser:

Vi för ingen statistik över vilken typ av asylskäl som anförs. Det vi för statistik över är vilken typ av tillstånd som beviljas. I och med att förföljelse på grund av sexuell läggning finns i flyktingparagrafen, tillsammans med andra typer av skäl, går det inte av den statistiken att utläsa hur många som fått skydd på grund av just den grunden.

Jag har hört mig för i organisationen för att skapa mig en bild av hur vanligt det är, men det ger ju på inget sätt en heltäckande bild, snarare en fingervisning. Men det rör sig inte om ett särskilt vanligt åberopat asylskäl. De vanligaste nationaliteterna på de som åberopar sexuell läggning som asylskäl är Iran och flera afrikanska länder.

© Vid citat från denna blogg, var vänlig ange källan!
%d bloggare gillar detta: