• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Man ska inte få betalt för att man lär sig språket i det land man lever i!

bananerDet är fullständigt obegripligt – och kan nog bara ske i en bananmonarki – att politiker bestämmer att man ska betala pengar till asylsökande som fått uppehållstillstånd för att de lär sig svenska!?

Att man lär sig språket i det land man ska bo, arbeta och leva i är en självklarhet och det ska vara ett absolut krav och ingenting man ska få betalt för. Med den (svenska!) mentaliteten kan jag undra- halvt på skämt och halvt på allvar – över vad mer det är man vill betala nyanlända för?

För att de städar efter sig i tvättstugan?
För att de följer lagar och regler i Sverige?

Sluta upp med nedvärderande curlingmetoder! Det handlar ju inte om svenska tonåringar som ska mutas för att de ska orka göra något! Nej, ställ samma krav och ha samma förväntningar på alla invånare i Sverige, bara så visar man respekt för andra. Och bara så visar man också att landet är värt respekt.

Låt nykomna veta vad som krävs och förväntas av dem och var tydliga med att alla har samma rättigheter men också samma skyldigheter. Och, som sagt: inför för Höge Farao inga premier till dem som gör det självklara: lär sig svenska så fort som möjligt!

%d bloggare gillar detta: