• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Ännu fler flygningar till Irak…

iraks-flaggasveriges-flaggaApropå Iraqi Airways säljer resor till Bagdad och MCA har sju flygningar i veckan från Sverige till norra Irak så annonserar nu också Aer Olympic om flera flygningar i veckan,  i samarbete med Viking Airlines, till Erbil och Sulayimaniyah från Sverige.

Det finns nu ett mycket omfattande utbud av flygningar från Sverige till Irak. Samtidigt (!?) kommer människor hit från Irak och söker asyl. Men om det finns ett så enormt stort passagerarunderlag av f.d. asylsökande till Irak att det lönar sig att upprätthålla oräkneliga direktlinjer dit, hur kan det då – samtidigt! –  finnas skyddsbehov för kurder men också andra irakier i Sverige? Om man är ärlig och ser till fakta så går det inte riktigt ihop. Läs också ”Irak är möjligheternas land!”.

Så här annonserar Aer Olympic och flygningarna går alltså en gång i veckan med början i juni till respektive stad.

Stockholm (ARN) till/från Erbil & Sulaimaniyah (Irak). Flyg bekvämt & tryggt med Viking Airlines.

OBS! För undvikande av missförstånd: jag påstår inte att det inte kan finnas några irakiska medborgare alls, som kan ha behov av skydd i andra länder. Kanske inte permanent utan tillfälligt, men också i vissa fall permanent. Det kan gälla människor som förföljs t.ex. på grund av sin religion eller något annat som är skyddsgrundande enligt utlänningslagen. Men i det stora hela står asylsökandet inte riktigt i proportion till det mycket stora antal irakier (kurder och andra) som fyller stora plan till hemlandet varje vecka.
© Denna blogg
%d bloggare gillar detta: