• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Får man inte som man vill kan man alltid ta till bojkott…

saudi-arabiaTysklands och Frankrikes regeringar säger att saudiernas anklagelser om diskriminering gällande utfärdandet av Schengenviseringar är ”vilseledande och ogrundade”.

Vid en gemensam presskonferens på Tysklands ambassad häromdagen sa Frankrikes ambassadör Bertrand Besancenot att anklagelserna är ”starkt överdrivna”, men utlovade bättre service i framtiden. Ambassadörerna krävde också ömsesidighet när det gäller europeiska visumansökningar hos saudiska ambassader.

Presskonferensen lugnade ner den diplomatiska sandstormen gällande Schengenviseringar för saudiska medborgare, utfärdade av Frankrike, Tyskland och Italien. De två ambassadörerna sjösatte också en ny ”outsourcing plan” för viseringsservice.

”Det här är ett mycket viktigt steg eftersom våra bilaterala relationer har ökat inom områdena ekonomi, teknologi, utbildning och kultur och detta har lett till 10 – 20 procent fler saudiska besökare till Tyskland och Frankrike årligen”, sa Tysklands ambassadör Volkmar Wenzel.

Saudierna påstår, enligt uppgift, att deras medborgare ombeds lämna in fler dokument och vänta mycket längre än medborgare i alla grannländer.

Nyligen kunde man läsa i en lokal dagstidning att det talas om en saudisk bojkott av Frankrike och landets produkter på grund av viseringsproblemen. Enligt artikeln vill saudierna bli behandlade på samma sätt som medborgarna i andra Gulfstater. De tyska och franska diplomaterna framhöll att de för parallella samtal med saudiska myndighetspersoner om ett förbättrat system för utfärdande av visa till Saudiarabien. De andra Gulfstaterna beviljar visa till européer vi ankomsten till flygplatsen.

”Antalet saudier som får avslag på sina visumansökningar är mycket litet”, sade den tyske ambassadören, men försvarade kontrollprocessen som tar 10 till 14 arbetsdagar.

%d bloggare gillar detta: