• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”En av de anställda vid förvaret är exempelvis misstänkt för att ha ställt upp på ett skenäktenskap.”

Med anledning av vad som idag ”avslöjas” i Göteborgs-Posten under rubriken Säpo: Förvaret hjälper rymlingar,  skriver en migga följande:

Göteborgs-Posten berättar den 23 maj, om ultravänsteranställd personal vid förvaret i Göteborg. Det sätter onekligen Lennart Eriksson (som sparkades för sin Israelvänliga blogg och fick höra: ”Är du moderat också? Det är ju apart”.) i ett visst perspektiv…

Det här har varit känt länge internt. En av de anställda vid förvaret är exempelvis misstänkt för att ha ställt upp på ett skenäktenskap.

Det är någonstans i närheten av helt fantastiskt för mig att Migrationsverkets personalansvarsnämnd fortfarande inte tittat närmare på chefsskapet i Göteborg! Helt makalöst otroligt. Alla de här cheferna känner varandra, de befinner sig på vänsterkanten, och de delar varandras åsikter.

En chef sa en gång till polisen att hon tycker att det är ”charmigt med skenförhållanden”. Efter det ville polis och åklagare inte ha något med henne att göra längre. Detta var i samband med utredningen om vietnamessmugglingen i Halmstad.

Och så här rapporterar TV4 under rubriken Flyktingar tros få hjälp att rymma:

Det senaste året har över 50 rymningar skett från Sagåsens förvar i Kållered, söder om Göteborg. Polisen upplever också att det är svårt att samarbeta med personalen.

– 50 rymningar är avsevärt fler än på övriga anläggningar i landet. Några av rymningarna har varit spektakulära, man har på ett enkelt sätt kunnat ta sig ut från förvarsanläggningen, säger Hans Lippens, chef gränspolisen Västra Götaland till TV4Nyheterna.

Kommentar: Jag har sagt det hundra gånger och säger det igen: Migrationverket har havererat.

Det är oförskämt att en myndighet får kosta enorma summor av skattemedel samtidigt som den inte sköts effektivt och korrekt. Och det är oförskämt att man kan vara så slapp att man låter allt rulla på, även sådant om bevisligen och uppenbarligen är väl känt av Migrationsverket.

Om man bara hade tagit till sig ens en bråkdel av vad som rapporterats här genom åren, främst av miggor med god insyn, så hade kanske en hel del varit vunnet. Det är oförskämt att inte lyssna på de miggor om vill göra ett gott arbete. Ingen tycks orka ta tag i alla oegentligheter och felaktigheter. Eller också handlar det om inkompetens bland den stora mängden chefer på Migrationsverket.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: