• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

En migga: ”Nu är GD ute på någon sorts pilgrimsvandring”

En miggas tankar och funderingar:

Nu tänker jag ta hjälp av någon som kan datorer för att ta bort texten som möter mig varje morgon när jag startar min dator! Alltså den om Migrationsverket som ”med öppenhet tar till vara den globala migrationens möjligheter”. Ramsan känns som ett hån mot oss som jobbar på asylenheterna. Hur ska vi ta tillvara den globala migrationens möjligheter, kan någon förklara det för oss?

Snart kanske någon faktiskt kan göra det eftersom en särskild arbetsgrupp har bildats för att fundera ut detta. Som ett hån mot alla skattebetalare. Hur kommer det sig att den globala migrationens möjligheter inte tillämpades på Adil Hakimjan som – till skillnad mot flesta av våra  ”kunder” (den nu avpolletterade E. Palmérs uttryck) – ändå hade en verifierbar identitet och en sann berättelse? Nej, i hans fall skulle man på verket prompt stånga sin panna blodig och göra sig löjlig. Vad kan denna karusell ha kostat? Många av oss, fotfolket på asylenheterna, kunde inse att det fanns synnerligen ömmande omständigheter i Hakimjans fall, så som det utvecklade sig.

Förresten, nu är GD ute på någon sorts pilgrimsvandring. Han ska besöka alla asylenheter och tala med de sökande. Han närmar sig förmodligen vår enhet snart, så jag kanske ska vänta med att ta bort hans visdomsord från skärmen, ifall han skulle även vilja träffa oss, sina underlydnande?

Förresten: visst delar jag GD:s tanke att vi ska behandla de asylsökande med respekt och vänlighet, men detta är ju inget nytt. Varenda GD under min tid har tyckt detsamma – och vilken normal människa skulle tycka annorlunda?

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: