• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Unga utan skyddsskäl gömmer sig när de får avslag på sina asylansökningar

norges-flaggaNORGE. Hittills i år har 930 ensamkommande ungdomar sökt asyl i Norge, vilket är en rekordsiffra. De allra flesta av dem har inte skyddsbehov, skriver tidningen Verdens Gang. Men 90 procent har hittills ändå fått stanna i Norge, eftersom myndigheterna inte lyckas hitta föräldrarna i hemlandet…

Ryktet har nu spridit sig om att många får stanna i Norge, vilket har lett till en ökning. Under hela 2007 sökte 403 ensamma minderåriga asyl.

Enligt Norges arbets- och integrationsminister, Dag Terje Andersen, är det dyrt och svårt för unga personer att ta sig till Norge på egen hand, och många av dem kommer från förhållandevis resursstarka hem. Han säger:

Barnen och ungdomarna kommer för att de ska kunna jobba och skicka hem pengar, eller senare kunna ansöka om familjeåterförening.

Det säger Norges arbets- och integrationsminister, Dag Terje Andersen i en krönika i Verdens Gang. Han kunde tillägga att det är ett klart asylmissbruk som pågår och att sådant missbruk inte kan accepteras.

sveriges-flaggaSVERIGE. I Sverige har 62 ungdomar gått under jorden under årets första fem månader (to.m. maj), lika många som under hela förra året. De har fått avslag på sina asylansökningar.

En psykoterapeut på Röda Korset säger till Ekot (där de unga missvisande kallas ”flyktingar”) att:

De är rättslösa nomader i övre tonåren som drar runt i Europa på jakt efter tillfälliga jobb. De är ju desperata. De måste ju försöka hitta en utkomst.

Samma lätt verklighetsfrämmande person säger också:

De har inte släktingar som har resurser att ta hand om dem. De har inte ett samhälle där de kan få utbildning och arbete.

Men vi har i Sverige inte den typen av invandring, att man kan ta sig hit för att man anser att ens hemland ”inte har resurser att ta hand om en” eller för att man kommer från ett samhälle där man inte kan få utbildning eller arbete! Det borde även psykoterapeuten från Röda korset veta. I så fall skulle ju miljoner minderåriga i världen ha den rätten: att ta sig till Sverige och kräva försörjning, utbildning och arbete här samt att få ta hit sina anhöriga. Det är ju vad terapeutens resonemang faktiskt innebär.

Inte heller ger Sveriges utlänningslag rätt till ren arbetskraftsinvandring för minderåriga från utomeuropeiska länder. ”I Sverige handlar det oftast om tunga svartjobb som städare eller diskare”, sägs det vidare i Ekot. Men det är:

1) olagligt att arbeta svart
och
2) olagligt att arbeta när man är minderårig (utom i vissa noggrant reglerade fall).

De här ungdomarna har gått igenom asylprocessen och inte befunnits ha skyddsskäl och ska därför återvända hem. Migrationsminister Tobias Billström (M) säger att det är uteslutet att de som håller sig gömda kommer att få sina asylansökningar prövade på nytt och att:

Det är ju väldigt angeläget att folk som får avslag på sina asylansökningar respekterar detta, oavsett vilken ålder man befinner sig i.

Självklart ska Sverige inte ha en bakdörrsinvandring av minderårig arbetskraft och deras anhöriga. Det finns en utlänningslag och huvudprincipen ska vara att om Migrationsverket och en migrationsdomstol har funnit att en asylsökande inte uppfyller kriterierna i den, då ska vederbörande lämna landet.

© Vid citat, var vänlig länka hit så att
hela texten kan läsas, inte bara
lösryckta ord eller meningar.
%d bloggare gillar detta: