• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan titel lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Mona Sahlin med anledning av Michael Jacksons död

Mona Sahlin 27.6 2009Jag hörde statsministerkandidaten Mona Sahlin, S, i TV4 Nyhetsmorgon läsa en egen text med anledning av Michael Jacksons död:

Jag är ledsen idag över någon jag aldrig har träffat. Ledsen över en sabbad barndom. Ledsen över en dömande allmänhet. Ledsen över behovet av att hata det som inte är ”normalt”. Ledsen över att inte få se moonwalk igen. Ledsen över att kungen bara blev 50 år. Men glad över att ha fått växa upp med hans musik i hjärtat och benen.

Samma text finns också i hennes artikel på Newsmill, under rubriken Jag känner kärlek för Michael Jacksons mod att vara annorlunda.

Det är inget fel i att en människa uttrycker vad hon känner när en stor popstjärna går ur tiden. Men en partiledare med statsministerambitioner kanske inte nödvändigtvis offentligt ska skriva lite barnsliga hyllningstexter till en i o f s fantastisk artist men samtidigt med ett minst sagt tvivelaktigt leverne med bland annat anklagelser om pedofili. Fast å andra sidan kanske man väl säga att också en statsministerkandidat får vara lite barnslig ibland, i exceptionella sammanhang.

Snygg var hon i alla fall i TV4 Nyhetsmorgon, Mona Sahlin, och det helt utan retuschering och air brush och allt vad det heter. Den klart ceriserosa skjortjackan och samma färg på ögonskuggan och även i övrigt snygga make upen klädde henne mycket, mycket bra. Och notera att jag skulle ha skrivit om det utvändiga också om det handlat om en man, så det är inte så att det bara är kvinnor som kommenteras för sitt utseende och sin klädsel.