• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Fram för fler som Kenneth Kempendahl!

I min bloggning för ganska precis ett år sedan – Halvledig onsdag och Axels kiosk – skrev jag bland annat så här:

Det var intressant att höra Calle berätta om hur han harvat igenom minst ett fyrtiotal människor i den enorma byråkratidjungel som han var tvungen att hugga sig fram igenom innan den lilla gröna lådan äntligen kunde smällas upp i parken. Otroligt att det ska vara så krångligt för kreativa och framåt människor som vill göra något positivt i sin stad! Men Kenneth Kempendahls positiva inställning till projektet har säkert varit till hjälp under resans gång. Även han höll dock med om att byråkratin var för stor.

Det var också upplysande och roligt att höra Kenneth berätta om de olika satsningarna runt om på Södermalm som han är ”park- och planeringsansvarig” för. Linnéträdgårdarna, planteringarna och de nya bryggorna vid Årstaviken, serveringen i Vitabergsparken (sedan tre år) etc. Han jobbade hela tiden – mobilen ringde flera gånger och han svarade och löste problem medan han, samtidigt, lyckades prata och berätta om sina parksatsningar och dricka kaffe och äta en smörgås. Härligt med en sådan person på ansvarig position – en person som känner till sitt område i detalj och som också rör sig i det och inte bara sitter vid ett skrivbord! Här finns förresten information om planerade parkupprustningar på Södermalm, för den som är intresserad.

kenneth-kempendahl-9708Härligt att det finns sådana som parkingenjören Kenneth Kempendahl i stadsförvaltningens byråkratiska djungler! Kenneth K tecknar också avtal med ”brukare” på Södermalm. Människor som vill odla och sköta växter på kommunal mark, i Tanto och på Långholmen bland annat, får komma överens med Kenneth K och så står kommunen för jord, redskap och växter och frön.

Här berättas om initiativet i Odla med stadsgrönt i Sveriges Radio.

Fram för fler som Kenneth Kempendahl!

%d bloggare gillar detta: