• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Barmhärtighetsverket har tagit semester

HBL logoUr en artikel i Husis (Hufvudstadsbladet) den 4 juli:

”Hej, här är Heikki. Vi är på semester fram till början av augusti. Välsignad sommar till er alla.”

Det här automatiska meddelandet spelas upp för den som försöker ringa till den kända välgörenhetsföreningen Veikko och Lahja Hurstis Barmhärtighetsverk.

”Jag vet inte varför Heikki Hursti har semester men jag kan bra förstå att han behöver lite ledigt”, säger Hannu Hätönen  verksamhetsledare för Hyvä arki (God vardag).

Men då det är stängt hos Hursti får Hyvä arki dela ut även Hurstis andel av maten. Upp till 300 personer per dag får sin mat från Hyvä arki.

Då skaran av människor är brokig slinker det tyvärr med en och annan som försöker utnyttja systemet. Det värsta är enligt Hätönen de som försöker dra ekonomisk nytta av gratismaten.

”En del har ställt sig i kön redan fem timmar innan utdelningen börjar för att få tag på de bästa bitarna”.

Men laxen och filéerna har ingalunda hamnat på personernas matbord utan Hätönen säger att maten sålts vidare på torget. Det här har fått organisationen att skrida till åtgärder.

”Den här veckan började vi utdelningen från slutet av kön vilket väckte ilska”.

En annan problemgrupp är alkoholister som köper alkohol för sitt utkomststöd och skaffar sig gratis mat från brödköerna. Men Hätönen påminner om att de absolut flesta ändå är äldre människor med små pensioner och arbetslösa som behöver stöd tills de lyckas skaffa jobb.

Läs hela artikeln här.

%d bloggare gillar detta: