• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Återigen denna okunniga och arroganta Täppas Fogelberg

Otaliga gånger genom åren har jag skrivit om att SR tillåter en programledare vid namn Täppas Fogelberg fortsätta som värd för Ring P1, och många andra har skrivit artiklar och insändare och, kan jag gissa, har klagat hos SR. Här är några av mina tidigare texter: Om radioprogrammet Ring P1 (13.3 2008), Programledaren Täppas Fogelberg i Ring P1 trakasseras (24.3 208), Ta bort Täppas Fogelberg från Ring P1! (10.9 2009).

SR logoJag lyssnar på Ring P1 den 14 juli och mår återigen illa av denne Täppas Fogelbergs otroliga dumhet, okunnighet, arrogans, oförskämdhet och totala brist på vanligt folkvett och hyfs. Jag kan – och brukar – stänga av radion när jag hör att han ska leda programmet, men emellanåt lyssnar jag igenom ett helt program för att höra om någon förändring till det bättre kan ha skett. Men det har det aldrig, och dagens Ring P1 var lika pinsamt, ohyfsat, korkat och rent av obehagligt som de allra flesta som Täppas Fogelberg leder.

Sveriges Radio, nog måste det väl finnas flera kandidater till jobbet att leda det här programmet där ”vanliga” människor får ringa in och lufta sina åsikter och tankar? Nog måste det väl finnas några andra som dels är allmänbildade ch kan hänga med i de flesta samtal som kommer in; dels har fåt en hyfsad uppfostran så att de kan avsluta ett samtal på ett trevligt sätt och både hälsa och ta avsked av inringande på ett sätt som inte är buffligt och rent oförskämt?

Det här är en av ganska få möjligheter där alla sorters människor har möjighet att komma till tals utan annat filter än den samtalsmottagande växeln, och sedan få säga vad de har att säga rakt ut i etern. De borde kunna få ett bättre bemötande av en kunnigare och trevligare programledare än Täppas Fogelberg!

%d bloggare gillar detta: