• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

T.o.m. miggor undrar vad Migrationsverket sysslar med!

Läs först Hur var det här möjligt i det genomkontrollerade Sverige? (13.7 2009) och Kommentar till inlägget om pappan som höll sina barn från skolan (13.7 2009).

Här följer ett inlägg från en migga som också tycks undra vad Migrationsverket sysslar med…

Om ”Uppsalapappan”

Jag hörde på nyheterna i P1 att det blir problem att åtala ”uppsalapappan” eftersom man vet inte vem han är. Han har använt tre olika identiteter. Jag som själv är beslutsfattare på Migrationsverket trodde att man inte kan bli svensk medborgare utan att först styrka sin identitet!

Nu läser jag i Aftonbladet och det står bara att Uppsalapappans barn är svenska medborgare. Betyder det att han själv inte är svensk medborgare? Jag vet inte. Men det kvittar faktiskt, tycker jag. Vi på Migrationsverket ska inte bevilja UAT (undantag från att inneha arbetstillstånd), PUT (permanent uppehållstillståd) eller TUT (tillfälligt uppehållstillstånd) till personer, vare sig till barn eller vuxna, vars identitet inte är styrkt.

Det ligger faktiskt i Sveriges intresse att veta vilka de är som bosätter sig  här. Jag förstår att detta kan innebära problem t.ex. för personer från södra Somalia eftersom där saknas godtagbara myndigheter och vi accepterar inte deras id-handlingar.Men: de har id-handlingar, i synnerhet de som är vuxna, och det finns många länder som godtar dem. Särskilt i närområdet. Det vore väl bra om vi någon gång också kunde få se dessa handlingar! För även om de inte styrker deras identitet till fullo så kan de ändå ge någon form av indikation om vem personen är. Högt utbildade somalier jobbar i Dubai och annanstans som läkare exempelvis, och jag tror inte att de fått jobbet utan att visa läkarlegitimation, pass etc.

Endast i fall när personen definitivt inte kommer från södra Somalia, utan från Jemen, Kenya eller någon annanstans, visas det upp släta och fina handlingar, födelsebevis och id-kort för oss på verket, handlingar som helt uppenbart har tillverkats i någon källarverkstad Sverige, gissningsvis i Stockholmstrakten.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: