• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Gallimatias om asylsökande i Gomorron Sverige i SVT den 15 juli

svt logoI Gomorron Sverige i SVT den 15 juli kunde man höra en ung kvinna från något som kallas Aktion mot deportation uttala sig med anledning av att EU:s justitie-, inrikes- och migrationsministrar träffas i Stockholm 15-17 juli för att bland annat diskutera ett gemensamt asylsystem i EU:

Även som det ser ut idag i asylsystemet så är det upp till den asylsökande att exempelvis bevisa varifrån man kommer samt att de asylskäl man har angett är riktiga och det går ju emot allt som rättssystemet för oss andra medborgare medför, nämligen att man är oskyldig tills motsatsen har bevisats.

Vad i hela fridens dar är det för gallimatias? Märkligt att inte programledaren reagerade och ställde frågor kring varför den här aktionsgruppen ser asylsökande som någon sorts brottslingar, misstänkta för något som ska bevisas! Det är ju helt befängt att jämföra asylsökande med ”oss andra medborgare”, som man förstår att kvinnan menade har begått brott men i lagens mening ska anses oskyldiga tills motsatsen bevisats. Och vad hon menade med att det skulle vara fel att fråga varifrån den som söker asyl kommer och varför han söker asyl, det är helt obegripligt. Hur hade hon tänkt sig att man ska veta om personen ifråga ska beviljas uppehållstillstånd eller inte, om man inte har en aning om vem han är, varifrån han kommer och varför han är här?

Asylsökande är inga brottslingar. Asylsökande kommer till ett land och söker (det framgår av ordet asylsökande) asyl eller uppehållstillstånd av olika anledningar. Då är det givetvis deras sak att visa vilka de är, varifrån de kommer och presentera sina skäl till varför de söker asyl. Det är inte så att vem som helst kan inställa sig i Sverige och uttala endast ett enda ord – ”asyl” – och sedan vänta på att det land man begär skydd i ska BEVISA vem man är, varifrån man kommer och huruvida man har rätt till skydd eller inte.

Det är den person som ber/ansöker om något som ska presentera sina skäl för sin begäran och myndigheterna ska, efter att ha fått all tänkbar information, alla skäl samt alla dokument presenterade för sig, fatta beslut om huruvida det man fått ta del av berättigar den sökande till permanent uppehållstillstånd i enlighet med gällande, demokratiskt stiftade lagar, i Sverige.

Varför släpper SVT igenom sådana här dumheter överhuvudtaget? Och om man nu gör det, varför ställs ingen fråga eller ges ingen kommentar till det sagda som varken har huvud eller fötter?

%d bloggare gillar detta: