• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

För första gången…

…ser jag idag att ett ”traditionellt medium” (ibland även kallat ”gammelmedium”) tar upp samma sak som jag har skrivit om här på bloggen (se under Asyl&Migration) i åratal! Det är Svenska Dagbladet,  på ledarsidan, under rubriken På väg mot en human invandringspolitik.

Hittills har svenska medier ytterst sällan tagit upp något av det jag skrivit och miggor berättat om. De har aldrig velat beskriva asyleriet ur det verklighetsbaserade perspektiv som jag valt att belysa, utan enbart kört med ett stort ”tycka synd om”-perspektiv och vinklingar som gått ut på att i princip alla som sätter sina fötter på svensk mark och presenterar en historia som inkluderar ord som ”tortyr”, ”dödas”, ”desertering ur armén” etc  samt uttalar: ”Jag har inga id-handlingar för att 1) smugglaren tog dem eller 2) det går inte att få några handlingar i mitt land eller 3) jag har tappat dem eller 4) någon har stulit dem” – alla dessa ska alltid få permanent uppehållstillstånd och livslång försörjning i Sverige!

Men, som sagt: den 17 juli ser jag äntligen en text som kunde ha varit skriven av mig själv, på ledarsidan i Svenska Dagbladet. Äntligen! Det var på tiden! Och det, som står att läsa i slutet av artikeln är samma ord som jag har använt otaliga gånger:

Men viktigast av allt är att minska det tryck på asylsystemet som kommer från alla sökande som saknar asylskäl, och som tränger ut de riktigt skyddsbehövande.

Som sagt: Äntligen! Det var på tiden! Att tala klarspråk och påpeka fakta är inte detsamma som att vara ”rasist” eller ”främlingsfientlig”, vilket majoriteten av de svenska journalisterna uppenbarligen tror. Jag har själv hört en del av dem säga att de inte ”vågar” beskriva verkligheten av rädsla just för att få sådana tillmälen. Men det är i mitt tycke betydligt värre – och synnerligen fegt – att undanhålla sanningar och fakta, speciellt som journalister alltid framhåller hur viktiga de själva är för att spegla samhället och låta allmänheten få ta del av felaktigheter och baksidor av systemet. Falskt och fegt, är ord som bättre beskriver deras undfallenhet.

Jag kommer att fortsätta att skriva om både det svarta och det vita (inte antingen eller utan både och) i asyl- och invandringssystemet. Jag kommer att fortsätta att lyssna på invandrare, asylsökande och miggor, vilka alla bidrar stort till att vidga mina vyer och ge mig mer information som jag, i min tur kan förmedla vidare.

%d bloggare gillar detta: