• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

”EU:s framtid, enligt en del journalister, hänger på alla dessa identitetslösa personer”

En bloggläsare kommenterar inlägget Skrämmande fakta ska också redovisas:

Mycket bra text om kompetensen hos asylinvandrare och deras anhöriga. Det har ju nämligen varit en slags medial och kulturetablissemangsetablerad sanning att att alla asylsökande i själva verket är civilingenjörer och legitimerade sjuksköterskor: därmed skulle en del av deras beteende vara ”ursäktat”, som en ”arbetskraftsinvandring”.

EU:s framtid, enligt en del journalister, hänger på alla dessa identitetslösa personer som vistas i Sverige!

Det finns massor av utbildade utländska medborgare utanför EU: exempelvis den indiska medelklassen består av 250 miljoner människor. Men de söker tillstånd från hemlandet, och får de sina tillstånd reser de hit den vanliga vägen. De reser inte illegalt och sitter sedan här och ”har glömt varifrån de kommer”.

Min kommentar: Journalisterna får nog skärpa sig snart. ”Nisse i Hökarängen” (journalisters nedlåtande benämning på vanligt folk som inte antas fatta lika mycket som de själva) är inte så korkad som de tror. Journalisternas trovärdighet är förbrukad när de inte rapporterar allsidigt och sanningsenligt, och när de inte rapporterar ens om sådant de känner till för att de är diffust rädda för att ”någon” ska komma med otrevliga tillmälen. Förtroendet är förbrukat också för de journalister som rapporterar om enskilda asylärenden utan att först ha tagit del av handlingar och utan att ha fått hela historien helt klar för sig, och när verkligheten inte alls överensstämmer med vad de berättar.

Jag kommer att fortsätta att ge stöd åt asylsökande, svara på frågor från dem själva och deras ombud vilket jag gör kontinuerligt, berätta om slarviga och felaktiga utvisningsbeslut men också rapportera om asylmissbruk, lögner, bedrägerier etc. Och publicera miggors berättelser inifrån verket, så att var och en själv får bilda sig en uppfattning. Jag kommer alltså att fortsätta att skriva om asyl- och migrationsområdet så som andra skribenter och journalister också borde göra – så allsidigt och sanningsenligt som möjligt. Att inte göra det är naturligtvis oetiskt och fel om man kallar sig journalist.

P.S. För säkerhets skull, eftersom det alltid finns de som vill missförstå medvetet: Ingen – inte jag eller någon annan – påstår att det inte bland asylsökande finns människor med hög utbildning från sina hemländer. Och givetvis är det inte så att någon, som uppfyller kriterierna i utlänningslagen för att få skydd här – inklusive att visa vem man är, varifrån man kommer och vad man har för skäl för sin ansökan om asyl – inte ska få det för att han är analfabet. Utbildningen har ingen betydelse vid beslutsfattandet, det är enbart asyl- eller skyddsbehovet som avgör.

© Vid citat ur denna och andra texter här på bloggen,
var vänlig länka hit så att hela texten kan läsas
och inte bara lösryckta ord eller meningar.
%d bloggare gillar detta: