• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Massor av lögner på en blogg som har mottot ”Sanningen framför allt”

På en blogg med mottot ”Sanningen framför allt” (!!!???) har blogginnehavaren släppt fram flera rejäla lögner och påhopp. En kommenterare – som kallar sig ”M Larsson”- skriver:

Merit Wager, f.d. självutnämnd flyktingombudsman, tar till orda så det skriker om det.

Jag har aldrig utnämnt mig själv till någonting! Varför den här personen ljuger om det vet jag inte, men sanningen är att jag utsågs till Medborgarnas flyktingombudsman av dåvarande riksdagsledamoten Mauricio Rojas i oktober 2002. Han hade under ett antal år sett mitt arbete som ombud för asylsökande och opinionsbildare för en mer rättssäker och korrekt hantering på asylområdet samt nerläggning av Utlänningsnämnden, och tyckte att det behövdes en plattform för mig och även en liten kommitté som kunde ge stöd och hjälp. I kommittén ingick bland annat ett antal riksdagsledamöter, en präst, en jurist, en chefredaktör. Samtliga var oavlönade, samtliga lade ner egen tid och egna pengar på att arbeta för tydligare och bättre beslut och rättssäker prövning av asylärenden och göra otaliga besök på Migrationsverket och på asylboenden (s.k. flyktingförläggningar). Dessa människor gjorde enastående insatser och det är osmakligt att någon som kallar sig ”M Larsson” smutskastar mig och samtidigt också dem så grovt som han/hon gör i sin bloggkommentar!

Samma M Larsson undrar också:

Är det först nu, när Merit Wager ej är avlönad av svenska skattebetalare, som det passar sig att tala om hur flyktingfrågan sköts,eller snarare icke sköts.

Det är en kommentar från en mycket okunnig person som bara skriver rakt ut vad som faller honom/henne in just för tillfället. Och som tydligen inte förstår vad ordet ”ideell” betyder. Jag var alltså under fem år Medborgarnas flyktingombudsman och arbetade just ideellt, till 100 %, alltså helt utan lön någonstans ifrån. Jag har aldrig varit avlönad av skattebetalare, det är en grov lögn. Det är inte tillåtet att sprida falska uppgifter om människor offentligt.

Under sammanlagt 15 år har jag agerat ideellt (än en gång: oavlönat, icke betalt) ombud och rådgivare åt asylsökande, varav fem som Medborgarnas flyktingombudsman. Alltså gratis, utan att ta betalt, inget arvode – hur tydligt ska jag säga det så att man förstår att ”ideellt” betyder: oavlönat?!

Jag har dessutom alltid – alltid! – talat klarspråk om asylhanteringen, både offentligt och med dem som jag varit ombud för. Och – genom åren – med migrationsministrar och  deras statssekreterare samt med de generaldirektörer och rättschefer för Migrationsverket som passerat revy under dessa år.

Jag vet inte vad den anonyme kommentatorn har för baktankar; om han bara är korkad och okunnig eller om han ljuger medvetet och jag hoppas att blogginnehavaren tar bort uppenbart lögnaktiga kommentarer från sin blogg. Man är skyldig att rensa bort osanna påhopp på andra människor, alltså påhopp som är helt ogrundade, rena lögner och kanske alldeles särskilt när ens motto är ”Sanningen framför allt”…

Nu har jag än en gång klargjort att jag aldrig fått ett öre betalt för massvis av arbete under 15 år. Jag har själv valt att ha det så, eftersom jag velat stå helt fri och aldrig velat att någon ska kunna anklagas för att vara ”avlönad av svenska skattebetalare” eller någon annan.

P.S. Vad mitt ursprung – från Finland – har med något att göra vet jag inte,men det påtalar ”M Larsson” också.  Inte heller vet jag vad den här dumma människan menar med att jag är ”en stor bluff som vänder kappan efter vinden och skyr inga medel för att nå sina syften”. Hur då ”bluff”? Och vilka ”syften”? Och – som sagt – vad i hela fridens dar har det faktum att jag kommer från Finland med något att göra?  På den lögnaktiga kommentatorns frågn: ”Varför har inte MW bistått finnarna med sina kunskaper i hur man bedriver flyktingpolitik, så att flyktingarna gärna söker sig till landet i öst?” kan jag svara att jag har bistått både finländarna och asylsökande i Finland med mina kunkaper! På många olika plan. Så även i detta har människan fel! Att sedan människor inte söker asyl i Finland kan knappast jag lastas för, även om ”M Larsson” säkert tycker det också.  Det är lite väl mycket anklagelser och lögner från en  antingen elak eller bara korkad – eller bådadera – människa.
© Vid citat, var vänlig länka hit så att
hela texten kan läsas, inte bara
lösryckta ord eller meningar.
%d bloggare gillar detta: