• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Söndag med palestinier från Gaza

palestinsk-flaggaMer än halva söndagen den 26 juli ägnar jag åt att träffa palestinier från Gaza med tillfälliga uppehållstillstånd (TUT) i Sverige på grund av situationen i området. Tillstånden gäller till november och nu är många oroliga för vad som ska hända då.

Efter många år som ombud åt asylsökande och starkt engagerad i asyl- och migrationsfrågor, blir jag ofta kontaktad och rådfrågad av både asylsökande och svenskar som vill hjälpa till men inte har mycket kunskap på området.

I detta fall blev jag tillfrågad av ”hjälpare” om jag, tillsammans med Magda, som är auktoriserad tolk i arabiska och som också var medlem i Medborgarnas flyktingombudsmans kommitté innan vi lade ner verksamheten i november 2007, kan träffa en grupp palestinier som dels vill ställa frågor om vad som gäller för dem nu och i framtiden; dels vill berätta sina historier. Vi kommer också att läsa igenom handlingar och titta på dokumentation gällande identitet etc och alltså förklara det svenska systemet så gott det går.

Hur det hela avlöper rapporterar jag om senare, om det går bra och om jag kan göra det utan att avslöja någons identitet eller vistelseort etc, om jag inte får tillstånd från dem det gäller.

På förekommen anledning och för undvikande av missförstånd vill jag påpeka att vi, som vanligt, gör detta ideellt, på vår egen fritid och inte får betalat av vare sig skattebetalare eller några andra.

%d bloggare gillar detta: