• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Kommentar från Migrationsverket

Här kommer en kommentar från Migrationsverket angående Rötmånadskåseri från en migga (29 juli):

Redogörelse för hur man resonerat när man antog styrsignalen (9/2009)

MIG logoAnledningen till att styrsignalen VC Asylprövning 9/2009 togs fram var som framgår beslutsprotokollet att få praxis att bli enhetlig inom asylprövning när det gäller bedömning av ID. I beslutet tas bl a den iranska födelseboken / nationella ID-kortet shenasnahme upp.

Att hänvisa till utlänningsnämndens praxis från 1998 var helt korrekt eftersom någon ny praxis inte kommit därefter. Hänsyn har också tagits till att en ny typ av nationellt ID-kort kommer att utfärdas på sikt och att det ska bedömas på samma sätt som en shenasnahme.

Slutsatserna i styrsignalen är att uppvisande av ett shenasnameh normalt styrker en sökandes identitet. Handlingen ska vara utfärdad i behörig ordning, visas upp i original, vara försedd med ett foto av sökanden och uthämtad genom personlig inställelse.

Handlingens äkthet eller behöriga utfärdande får inte kunna sättas i fråga.

Karte Melli är ett nytt nationellt identitetskort som på sikt kommer att ersätta shenasnameh (se bl.a. Lifos 19656). På samma sätt som shenasnameh, styrker ett Karte Melli i normalfallet en iransk medborgares identitet.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: