• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2009
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga om min text: ”Ingen tar reda på varför de skär sig…”

Apropå min text om ensamkommande asylsökande barn och unga: Ingen tar reda på varför de skär sig… skriver en migga:

Jag läste just din text om de asylsökande barnen som skär sig. Jag tror att du gör en helt korrekt analys i din jämförelse med de finska krigsbarnen, men att du lämnade ut en mycket viktig del till deras ångest, en del som de finska barnen saknade.

Barnen är ju, som jag skrivit tidigare, ofta skickade till Sverige i akt och mening att få uppehållstillstånd så att de anhöriga ska få komma till Sverige på anknytning till dem. Pressen på de unga som skickats hit är oerhörd och deras ångest måste ut på något vis.

Jag skulle gärna se att föräldrarna som utsätter sina barn för detta får betala för det, det är den yttersta cynismen att utnyttja sitt barn på detta vis, och det måste få ett slut!

Ett sätt att få stopp på detta utnyttjande av barnen är, som jag också påpekat tidigare, att alla handläggare och beslutsfattare på Migrationsverket följer lag och praxis, som säger att barnets återförenande med föräldrarna ska ske i hemlandet eller i det land där föräldrarna befinner sig.

Även om vi alla börjar med det idag, så kommer somliga att fortsätta att skicka sina barn till Sverige, men antalet kommer att minska så småningom.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: