• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2009
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

En migga om att personer utan styrkt identitet och med falska historier inte ska beviljas uppehållstillstånd i Sverige

Personer utan styrkt identitet och med falska asylhistorier ska inte beviljas uppehållstillstånd i Sverige.

Det finns ingenting i det påståendet som någon vettig människa kan ha något emot. Lagar ska följas och det gäller givetvis också utlänningslagen. Det är bland annat Migrationsverkets skyldighet att se till att så sker. Det torde vara viktigare att verkets generaldirektör ägnar sig åt de enorma problem som finns på asylområdet just när det gäller lögner, bedrägerier och icke styrkt identitet, än att han samlar snyftpoäng i debattartiklar om hur kommunerna ska ta emot dem han kallar ”ensamkommande barn” och som hans underlydande verkar ha bättre koll på än han själv.

Att Migrationsverkets generaldirektör gång på gång, år efter år, fokuserar på att svartlista kommuner och tala och skriva om dessa – i en hel del fall – ”ankarbarn” som ofta inte ens är några barn utan unga män, medan andra delar av hans ansvarsområde går käpprätt åt helsike är svårsmält för allmänheten. Det märks inte minst i kommentarer på tidningarnas nätsidor. Det börjar också bli svårt att förstå att regeringen tolererar sakernas tillstånd.

De ansvariga myndigheterna måste inte bara få upp ögonen för lurendrejeriet och bedrägeriet på asylområdet utan också se till att utvisa dem som inte ska vara här enligt den lag som gäller samt ge stöd åt dem som enligt lagen har rätt att få uppehållstillstånd!

Att man har det dåligt i sitt hemland eller att man har en sjukdom är inte asylskäl enligt den svenska utlänningslagen. Vore det så, då skulle Sverige gå under ekonomiskt.

Så här skriver en migga:

Vi försöker nu återkalla en massa PUT. Vad sägs om en vuxen kvinna som påstått sig vara hotad av sin far (hedersmordshot) som efter PUT genast bjuder hit den hotfulla farsan på visering?

En del på Migrationsverket börjar alltså inse att vi måste börja följa lagen och återkalla PUT som fåtts på falska grunder. Det är på tiden. Det gäller att vara solidarisk med både svenskar och andra som lagligt bor här i landet och med de asylsökande som visar vilka de är, som talar sanning och som har verkliga skäl att få skydd här enligt utlänningslagen.

Myndigheterna ska skydda samhället och landets befolkning och se till att lögnare, bedragare, folk med egna agendor, folkmördare, terrorister, personer med falska eller ”okända” identiteter, falska ursprungsländer och falska asylhistorier så snabbt som möjligt avvisas. Myndigheter måste också se till att de som har asyl- eller andra skäl att enligt lagen få skydd här, får det så snabbt som möjligt.

För ensamkommande unga som ofta ska fungera som ankare för att deras familjer ska kunna komma hit utan asyl- eller skyddsskäl enligt utlänningslagen gäller samma sak: lögner och bedrägerier ska inte ge PUT. Och har PUT beviljats på falska och bedrägliga uppgifter ska de återkallas. Barns och ungas återförening med familjerna ska ske i hemlandet eller i det EU-land där familjerna sitter och väntar på att få komma till Sverige.

Sverige ska värna asylrätten och värna svensk lag – om alla andra lagar ska gälla så ska också utlänningslagen göra det – och agera snabbt och effektivt så att fok inte får PUT på falska grunder och så att de som försöker ta sig in bedrägligt och andra som får avslag på sina ansökningar inte blir hängande i Sverige i månader och år. Som det ser ut nu så är det ju ingen som litar på att det går rätt till i asyleriet och det drabbar inte minst det relativa fåtal som tar sig hit och verkligen har skäl att få stanna.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: