• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2009
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Hur hänger det här ihop???

iraks-flaggaMånga kristna från Irak får inte uppehållstillstånd i Sverige. De anses kunna återvända till sitt hemland och få skydd mot förföljelse på grund av sin kristna tro av irakiska myndigheter.

Samtidigt – och nu blir det lite konstigt – har ett litet barn (!!!) i en muslimsk familj där familjemedlemmarna sägs ha konverterat och blivit kristna, fått permanent uppehållstillstånd!

Migrationsdomstolen har upphävt utvisningsbeslutet vad gäller den 1 ½ år gamla sonen i familjen. Därmed kommer förstås också resten av familjen också att få stanna här, även om de ännu inte beviljats uppehållstillstånd. Eller är det bara 1 ½ år gamla barnet som anses kristet? Ses barnet som mer skyddsvärt än övriga familjemedlemmar som ju varit muslimer i hela sina liv? I så fall: varför?

Det är alltid svårt att förutse utgången i asylärenden. Migrationsdomstolen hänvisar i alla fall till att ”den som konverterat till kristendom, och dennes familj, inte kan påräkna skydd från myndigheterna i hemlandet”.

Det ter sig alltså som om Migrationsverket gör skillnad på kristna och kristna från Irak! ”Muslimska kristna” (konvertiter)  anses inte kunna återvända medan kristna kristna, alltså de som varit kristna hela sina liv, anses kunna få skydd av landets myndigheter. Undrar var logiken ligger? Hittills har jag inte lyckats begripa hur det hela går ihop.

%d bloggare gillar detta: