• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2009
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Diskrimineringsombudsmannen utsedd till Sveriges sämsta chef

Jag skrev en artikel på Newsmill. Vad den handlar om framgår om man läser den i sin helhet. Den presenteras så här av Newsmill:

Att anmäla arbetsgivare och skolor för diskriminering DO har blivit ett enkelt sätt att tjäna pengar. Alltfler ärenden görs upp genom sk förlikning istället för i domstol. Det urholkar rättsstaten och är ett slöseri med skattemedel.

OBS! De anmälningar till DO som talas om i artikeln och som inte är länkade till där, kan läsas här och här. De är offentliga.

Samtidigt, utan att jag hade en aning om det, utsågs jättemyndighetens generaldirektör Katri Linna till Sveriges sämsta chef av tidningen Chef. I artikeln med just den rubriken: Hon är Sveriges sämsta chef, kan man bland annat läsa:

Katri LInna DO

I spåren efter yrvädret Linna finns gråtande, förvirrade och rentav sjukskrivna medarbetare.

”Det finns de som har råkat väldigt illa ut. Och det är många som har varit ledsna. Jag har varit med om att trösta människor som har gråtit för att de fråntagits sina arbetsuppgifter utan att få veta varför”, säger en medarbetare.
———-
”Det är lågt i tak. Ingen vågar säga något. Man har under lång tid lärt sig att det inte lönar sig”, säger en person med insyn i ledningsgruppens arbete.

”Det är en organisation där det premieras att slinka undan och skylla ifrån sig i stället för att vara rakryggad och ta ansvar”, säger en annan.
———-
Historierna om hennes kontrollbehov, otydliga mål och ovilja att dela med sig av ansvaret upprepas vid en rundringning till nuvarande och tidigare kolleger och medarbetare.

En tämligen onödig myndighet som kostar 93 miljoner skattekronor i år och har 90 anställda varav många ger sin chef starkt underbetyg. Det är katastrofalt. Kanske behövs här ett ingripande likt det som gjordes i fallet med en annan omöjlig ledare, förra landshövdingen på Gotland, Marianne Samuelsson? Snabbt och bestämt.

Läs gärna följande artiklar för mer information:
DO stödjer religiöst kvinnoförtryck – Sidan 4, Expressen, 28 maj 2008
Stark start för Super-DO – DN Ekonomi 29 juni 2009
”Antinormverket” är en bisarr idé – Ledarsidan, Expressen, 1 augusti 2009

I artikeln Stark start för Super-DO kan man läsa att Katri Linna är ”klart intresserad av att nå nya grupper, inte bara de som råkar anmäla diskriminering just nu”. Men det är väl ändå inte hennes och den statliga myndighetens uppgift att ragga nya kunder som kanske inte ens upplever att de är kränkta? Det är väl inte Katri Linnas sak att hitta folk att försöka krama ut förlikningspengar för, från olika offentliga och privata verksamheter? Eller att jaga intet ont anande människor och göra dem till offer för att ”hyfsa till” sin statistik? Det är fel och det är alldeles för dyrt för skattebetalarna.

I samma artikel säger Katri LInna:

Sedan årsskiftet har 35 personer fått upprättelse tack vare DO. Det är vårt mått på att verksamheten rullar på.

”Rullar på”?! 35 personer har ”fått upprättelse  (???) tack vare DO”?! Tack vare en myndighet som fått för sig att den ska driva egna frågor utanför domstolarna och som kostar 93 miljoner kronor i år. 93 miljoner kronor för att 35 personer ska få ”upprättelse tack vare DO”. Hjälp! Stoppa galenskaperna! Helst NU.

%d bloggare gillar detta: