• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2009
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Folkpartisterna fortsätter att hitta på och bidrar inte precis till att öka respekten för politiker

I den s.k. ursäkt som de två folkpartisterna Anna SteeleKarlström, kommunalråd, och Peter Kjällkvist, politisk sekreterare nu skrivit på Newsmill gräver de sig längre in i förtal och skitsnack. Fanns det ingen som kunde råda dem att låta bli att, som företrädare för ett hederligt (?) parti som Folkpartiet? Fanns det ingen som kunde råda de här – som det verkar – mycket okunniga politiska företrädarna för partiet, att sluta upp att påstå osanna saker på en offentlig sajt som Newsmill? Fanns det ingen som kunde förklara för dem att det inte lämpar sig att de smutskastar människor utan grund i egenskap av just kommunalråd och politisk sekreterare!? (Inte i någon annan egenskap heller, för den delen…)

Så här skriver de två nu:

Vi som skrev artikeln, Peter Kjällkvist och Anna SteeleKarlström har inte haft för avsikt att ljuga om eller förtala Merit Wager. Vi har stor respekt för det arbete hon gjort för flyktingar i Sverige.

Den olyckliga meningen: ”En förening som officiellt sett skulle se till flyktingars intressen, men i själva verket mer ägnade sig åt att svartmåla invandrargrupper precis som Wager svartmålar arbete mot diskriminering.”

Vi är kritiska till att föreningen t ex drev frågan om möjlighet för staten att återkalla svenskt medborgarskap. Vi medger dock att det blir en för grov förenkling att säga att föreningen därmed mest ägnade sig åt att svartmåla invandrargrupper. För det ber vi ärligt om ursäkt

Ja, det var sannerligen en ”olycklig mening” eftersom den var totalt osann! Men nu kommer de med mer grovt och osant artilleri: ”Vi är kritiska till att föreningen t ex drev frågan om möjlighet för staten att återkalla svenskt medborgarskap.” Ett nytt påstående gripet ur luften. En ursäkt för en ”olycklig mening” och sedan vräker man på med nya lögner!

Finns det inga krav för vilka som kan bli kommunalråd och politiska sekreterare för Folkpartiet? Jag är jättebesviken, och det är de av Folkpartiets medlemmar också, som har hört av sig till mig. En av dem skriver:

Jag ar HELCHOCKAD över den artikel som mina partikollegor skrivit!

Folkpartiet bör nog ställa lite högre krav på personer de placerar på förtroendeposter! Och till de maniskt påhittande Folkpartisterna: Varför nöjde ni er inte med att sakligt och korrekt replikera på min artikel om DO?

Läs också vad riksdagsledamoten Fredrick Federley, Centern, skriver under rubriken På hal is. Han också var en av de aktiva och engagerade medlemmarna i Medborgarnas flyktingombudsmans – MFO – kommitté och bland annat till ovärderligt stöd som medombud för vietnamesen Thanh, vars historia kan läsas här.

%d bloggare gillar detta: