• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2009
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Kommunalråd och politisk sekreterare (FP) drar sig inte för att ljuga offentligt

Två folkpartistiska politiker har tagit sig rätten att ljuga om mig och därmed många andra (medlemmar i Medborgarnas flyktingombudsmans kommitté) – medvetet eller av okunnighet (båda lika illa) – är Anna Steele Karlström, ordförande i förbundet Liberal Mångfald, samt kommunalråd för Folkpartiet Liberalerna i Tyresö och Peter Kjällkvist, politisk sekreterare för Folkpartiet Liberalerna i Järfälla som tidigare har arbetat på Byrån mot diskriminering i Norrköping.

Vad ljuger de då om? Ja, i en artikel på Newsmill med rubriken Merit Wagers påstående är fullständigt absurt (svar på min artikel på samma sajt) påstår de, lögnaktigt att:

En förening som officiellt sett skulle se till flyktingars intressen, men i själva verket mer ägnade sig åt att svartmåla invandrargrupper precis som Wager svartmålar arbete mot diskriminering.

Detta om Medborgarnas flyktingombudsman, den plattform som, mycket riktigt, Mauricio Rojas tog initiativ till sedan han sett att jag i åratal arbetat ideellt (gratis, utan att ta en krona betalt) som ombud åt tiotals asylsökande.

I kommittén ingick en jurist, en präst, några riksdagsledamöter från olika partier, en f.d. ordförande i ett politiskt ungdomsförbumd och under en tid en chefredaktör. Jag har samarbetat med advkater, politiker både i och utanför riksdagen, träffat hundratals asylsökande i hela landet, fört deras talan, skrivit artiklar, agerat på mängder av olika sätt. Man kan ju fråga dem om de anser att jag (vi inom MFO-kommittén) var ute för att ”svartmåla invandrargrupper”!!! Man kan ju fråga några – eller alla – de asylsökande och de två som fick flyktingstatus som jag var ombud för gentemot Migrationsverket och som alla fick uppehållstillstånd, om de upplevde att jag (vi i MFO-kommittén) någonsin svartmålade dem eller några andra ”invandrargrupper”!

Personer som så grovt ljuger om och förtalar men människa borde inte få representera ett parti som Folkpartiet Liberalerna. Jag kommer givetvis inte att vända mig till DO och hävda att jag blivit ”kränkt” (!) men jag kommer att vända mig till ansvariga inom Folkpartiet och höra om de tycker att det är okej att personer med förtroendeuppdrag inom deras parti offentligt far med lögnaktiga påståenden om en privatperson på det sättet som kommunalrådet i Tyresö och en politisk sekreterare i Järfälla gör på Newsmill. Sådant beteende underminerar trovärdigheten för partiet, så jag hoppas att dessa personer återtar sina lögnaktiga påståenden omedelbart och att partiledningen funderar över lämpligheten att låta personer som inte kan skilja på lögn och sanning företräda partiet.

På Newsmill har PM Nilsson, chef för sajten och som själv var medlem i Medborgarnas flyktingombudsmans kommitté, kommenterat enligt följande:

Man kan tycka olika om Wagers åsikt i detta fall, men det går knappast att ta ifrån henne det enorma ideella arbete hon under många, många år lagt ner på att hjälpa flyktingar. Dels i egenskap av flyktingombud, dels i egenskap av att vara Medborgarnas Flyktingombudsman – en inrättning som instiftades av en grupp personer från olika samhällsområden. Jag var med. Rojas från fp var med och många andra riksdagsledamöter, samt folk utifrån. Syftet var att agera för ett mer rättssäkert flyktingmottagande och uppmärksamma politiker, opinionsbildare och tjänstemän hur illa det var på flyktingförläggningarna på den tiden. Många av de som Wager tog ut till Gimo, Flen, Eksjö, mfl ställen blev också personligt engagerade i enskilda ärenden.
Wager har varit ombud och rådgivare för över hundra personer som sökt uppehållstillstånd, många har varit mkt uppmärksammade i media. Allt har varit ideellt arbete. Det finns ingen enskild person som gjort så mycket för flyktingarnas situation i Sverige, både för enskilda och på ett per politiskt plan. Att en sådan person med så stor kunskap har distinkta uppfattningar om delar av svensk flykting- och integrationspolitik kan omöjligen beskrivas som att hon ”svartmålar enskilda invandrargrupper”. Det har hon faktiskt aldrig gjort och ingen kommer att kunna hitta ett exempel.

%d bloggare gillar detta: