• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2009
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

”Sakläget om Medborgarnas flyktingombudsman”

Under rubriken Sakläget om Medborgarnas flyktingombudsman (MFO) skriver nu riksdagsledamoten för Centern och tidigare medlemmen i MFO-kommittén Fredrick Federley på Newsmill. Detta med anledning av de osanna och fula påhopp på oss som var engagerade i den här ideella sammanslutningen, som folkpartisterna Anna SteeleKarlström (kommunalråd) och Peter Kjällkvist (politisk sekreterare) uttryckte i en artikel med rubriken Merit Wagers påstående är fullständigt absurt och i en ”ursäkt” bland kommentarerna där de hade fabricerat ett nytt påstående utan någon som helst grund.

Fredrick Federley skriver bland annat:

Dels visar det också på den djupa okunskapen de har om MFO:s verksamhet. Merit Wager var ombudsmannen och hade till sig knutet en kommitté där personer med vitt skilda politiska uppfattningar och arbetsområden ingick. Gemensamt för alla har varit ett intresse för migrationsfrågor.

Låt oss börja med medborgarförtroende. Steele Karlström och Kjällström gör klart att MFO inte hade något med medborgarförtroende att göra eftersom ombudsmannen inte var utsedd av staten. Dels visar det på hur långt socialismen etablerat sig i Sverige när två liberala debattörer anser att staten måste utse en position för att den skall åtnjuta förtroende.

Jag håller med Fredrick Federley om att det är märkligt att två liberala politiker anser att staten måste utse en position för att den skall åtnjuta förtroende. Förtroende ges inte uppifrån och det är inte alls säkert att alla som sitter som kommunalråd och politiska sekreterare åtnjuter något förtroende. Vi i MFO-kommittén – och jag som enskild individ – åtnjöt det förtroende vi skapade för oss som personer och individer. Och det smäller oerhört högt för mig!

Fredrick, Hoa, Thanh

Fredrick, Hoa, Thanh utanför Vietnams ambassad vintern 2006.

Läs också Kommunalråd och politisk sekreterare (FP) drar sig inte för att ljuga offentligt (21 augusti) och Folkpartisterna fortsätter att hitta på och bidrar inte precis till att öka respekten för politiker (21 augusti).

Och i inläggen Sverige och vietnameserna (16 mars 2006) och  Vietnameserna i Vingåker (17 april 2006) finns exempel på ett av hundratals engagemang som vi hade.

Fredrick Federleys – och alla MFO-medlemmars  – starka ideella engagemang för asylsökande, intresse för att se olika sidor av asylfrågan men också agera konkret och praktiskt,  gjorde verksamheten till, vågar jag påstå, något unikt i Sverige.

Det finns även lite information under fliken MFO (som jag ska utöka med mer material när jag får tid) och hela berättelsen om Thanh under kategorirubriken Vietnamesen. Dessutom kan nämnas att Fredrick Federley – också det utan att få betalt – gjorde en halvtimmes dokumentärfilm om Thanh som fick titeln Viet Nam Boy och som sändes två gånger på TV8 våren 2006.

Här kan man förresten se Thanh berätta om hur det gick till när han fick det lyckliga beskedet om att han hade fått permanent uppehållstillstånd. Och tisdagen den 25 augusti träffar jag honom igen för vårt ”en gång i månaden-fika”.

%d bloggare gillar detta: