• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2009
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

”Värnar De Nya Nya Moderaterna bara om arbetsgivare som bryter mot lagen genom att anställa personer som saknar uppehållstillstånd?”

Birgitta Elfström maj2009_3Birgitta Elfström, jurist och tidigare under 18 år anställd vid Migrationsverket, bland annat som beslutsfattare i asylärenden skriver så här om Moderaternas nya förslag (läs också inlägget ovanför det här):

De Nya Nya Moderaterna

Det händer nya saker i den Nya Moderat-politiken. På partistämman i Västerås röstade en majoritet för att ”invandrare” med jobb men utan arbetstillstånd skall få rätt att stanna kvar i landet om de kan försörja sig. Moderaterna säger klart och tydligt att människor som försörjer sig här skall vara välkomna att stanna.

För mig är beslutet liktydligt med att De Nya Nya Moderaterna vill slopa den reglerade invandringen. De borde säga detta i klartext. De Nya Moderaterna har verkligen inte visat att de är för en human asyl- och invandringspolitik. Aldrig tidigare har utvisningsbesluten varit så inhumana som idag. Statslösa flyktingar (ja, just flyktingar) utvisas till Gaza där det varken finns el, vatten, mat, sjukvård eller en fungerande skyddsmakt, bara en terroristorganisation att förlita sig på. Och statslösa flyktingar utvisas till Irak där de inte får de rättigheter som flyktingkonventionen medger. Unga män utvisas till Afghanistan trots ett försämrat säkerhetsläge. Romer från Kosovo utvisas till Serbien o.s.v.

Kommer De Nya Nya Moderaterna att också föreslå ändringar i denna hårdföra politik eller är det så att De Nya Nya Moderaterna främst värnar om arbetsgivare som bryter mot lagen genom att anställa personer som saknar uppehållstillstånd?

%d bloggare gillar detta: