• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2009
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Curiouser and curiouser!”, cried Alice

En migga till har reagerat och kommenterat Nya Moderaternas förslag:

Jag läste just om Moderaternas fantastiska förslag att de som fått avslag på sina asylansökningar ska få stanna om de har arbete. Nu undrar jag om det finns en möjlighet att besöka den parallella verklighet som Moderaterna uppenbarligen lever i?

Som så riktigt påpekats tidigare på den här bloggen, så är de arbeten dessa personer har, av naturliga skäl, svarta. Så det är inte bara den kriminella handling det innebär att stanna kvar trots utvisningsbeslut som ska belönas, utan även att man under en lång period ägnat sig åt att lura skattesystemet, som betalar vårt välfärdssystem och som vi betalat in till under större delen av våra liv, bland annat för att ha något att leva på under vår ålderdom.

Jag undrar också om Moderaterna har funderat på vad som händer när dessa personer får ett PUT eftersom de har arbete? Moderaterna inbillar sig väl inte att deras arbetsgivare, som nu har en oerhört billig svart arbetskraft, kommer att anställa personen i fråga för en avtalsenlig lön och betala arbetsgivaravgifter därtill? Tror Moderaterna att arbetsgivaren erbjudit ett arbete för att han är så snäll? Är det inte så att arbetsgivaren sett en möjlighet att spara in en vacker slant varje månad på att betala svart lön?

Jag tror på det senare alternativet och att i samma stund som personen fått PUT är han/hon arbetslös, eftersom arbetsgivaren inte längre har någon hållhake på personen. Så anställer han en ny illegal som får jobba för en svart lön under minimilön, tills denne också får PUT och blir arbetslös. Så har vi importerat ytterligare arbetslöshet till ett Sverige som enligt somliga ekonomer kommer att nå en ha 12 %  utan jobb nästa år.

Jag kommer att tänka på ett litterärt citat som beskriver detta: `Curiouser and curiouser!’ cried Alice.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: