• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2009
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

”Inte Moderatledningens förslag”

Ytterligare en kommentar (förutom de kommentarer som kan läsas nedan) om Nya Moderaternas förslag om att låta personer som både vistas och arbetar här illegalt kunna söka arbetstillstånd har kommit från en person med goda kunskaper på asylområdet. Och en teori (eller faktisk vetskap?) om hur det ligger till:

Inte Moderatledningens förslag

Förslaget är inte Moderatledningens utan resultatet av en kraftig lobbying från MUF:s sida. Som ungmoderaterna har presenterat det så har förslaget inte ett enda ben att stå på när det kommer till riksdagen – om det kommer så långt. Förslaget visar hur djupt mantrat ”papperslös” har satt sig.

”Papperslös” i ungmoderaternas värld betyder ”en person som arbetar men som saknar personnummer och rätt att rösta i kommunalvalen” och sånt. De har helt glömt bort aspekten svartjobb. Hade de samtidigt fört fram tankar om arbetsgivaravgift och lägre ”nystartsskatt” och liknande hade det gått att skönja en röd tråd. Men nu faller den röda tråden i det ögonblick som den ”papperslöses” svartarbete ska transformeras till tillstånd. För vad säger ”arbetsgivaren”? Vill han helt plötsligt betala dubbelt så mycket för samma arbete? Nej han skaffar en ny svartjobbare. Och svartjobbare går att hitta överallt: vanliga arbetstagare, pensionärer, sjukskrivna, förtidspensionerade, turister m fl. Personer som inte har en tanke på något vitjobb och vilkas ”arbetsgivare” inte heller thar en tanke på att betala vitt.

Hade ungmoderaterna istället pratat om ”rätt att ansöka efter inresa för den som  fått ett arbetserbjudande” hade det varit en annan femma. Visserligen inte standard inom EU – med undantag för unionsmedborgare – men ändå en tanke. Men nu var det explicit svartjobbare som ungmoderaterna lobbade för.  Och de glömde i hastigheten det lilla problemet med svartjobbarens ”arbetsgivare”.

© Vid citat, var vänlig länka hit så att
hela texten kan läsas, inte bara
lösryckta ord eller meningar.
%d bloggare gillar detta: