• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2009
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Vad tänker Nya Moderaterna med?”

Hur tänker Nya Moderaterna? Vad tänker Nya Moderaterna med? Det undrar en migga som dagligen fattar beslut i asylärenden med anledning av det ogenomtänkta förslaget om att personer som vistas och arbetar här illegalt ska belönas med arbetstillstånd. Miggan skriver:

Jag förstår inte varför det i så fall bara ska vara ”papperslösa” som vistas här illegalt och asylsökande med lagakraftvunna utvisningsbeslut som ska få arbetstillstånd, om de har (svart) arbete. Varför då inte också de som kommit hit p.g.a. anknytning och har arbetat här (vitt) i minst sex månader?

Om en anknytning till en sambo tar slut innan permanent uppehållstillstånd beviljats, är det mycket svårt för personen i fråga att få stanna i Sverige, oavsett om han eller hon har fast arbete. Detsamma gäller personer som fått sitt tidsbegränsade tillstånd (fem år!) p.g.a. av anknytning till en EU-medborgare.

Om nu syftet med Nya Moderaternas förslag är att personer som arbetar och inte ens betalar skatt i Sverige ska få stanna här så förstår jag inte varför inte de som arbetar och betalar skatt ska omfattas av förslaget.

Det är väl känt att det finns personer av båda könen här i Sverige som satt i system att ta hit makar eller makor på anknytning, låta dem jobba hårt och bli utnyttjade på alla vis. Sedan är det bara att skicka makan eller maken tillbaka till hemlandet, genom att meddela Migrationsverket att anknytningen upphört. Därefter är det fritt fram för personen att hämta hit en ny ”försörjare” från något fattigt land.

Även om anknytningen skulle ha varit helt oseriös och falsk från både referentens och anknytningspersonens sida, kan jag fortfarande inte förstå varför asylsökande som åberopat falska asylskäl och som ibland även uppträtt med olika identiteter kan förtjäna detta arbetstillstånd, men inte anknytningspersonerna.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: