• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2009
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan titel lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Sverige gör rätt

regeringsbyggnaden1Sverige gör helt rätt (läs bland annat här). Det finns ingen anledning för Sveriges regering och därmed utrikesdepartementet, UD, att lägga ner mer resurser på de svenska medborgarna Mehdi Gezali, Munir Awad och Safia Benaouda som frivilligt, medvetet och med bombbälte, strypsnaror och en stor summa pengar på falska handlingar rest in i Pakistan, än dem man lägger på vilka svenska medborgare som helst som hamnar i eller själva försätter sig i svåra situationer utomlands. Att Sverige skulle göra mer än vad lagen föreskriver för dessa personer som misstänks för samröre med terrorister vore absurt.

Amnesty klagar på att Sverige inte… ja, jag vet inte riktigt vad de klagar på, det verkar som om de tycker att Sverige på något sätt omedelbart ska åka dit, knalla in där de svenska medborgarna hålls för förhör och, likt svenske kocken i mupparna på svengelska säga: ”Hello, I am from Sweden! I want to take with me the Swedish citizens  who came to your country with false papers and who are suspected for connections with terrorists!” Som tur är så är den nuvarande utrikesministern och resten av regeringen inte fullt så dumma.

Amnesty får väl göra vad de vill och försöka bilda opinion bland svenska folket för att dessa personer, som för andra gången gripits misstänkta för terroristsamröre, ska ”tas hem” för hundratusentals kronor bara för att de är svenska medborgare. Om folket stöder Amnesty i detta, det är förstås en helt annan sak. Så här skriver Amnesty bland annat:

Amnesty anser att de svenska medborgarna, Mehdi Ghezali, Safia Benaouda och Munir Awad, som gripits i Pakistan, misstänkta för samröre med terroristnätverket al- Qaida, måste garanteras sina grundläggande juridiska rättigheter.

Vem är det som ska ”garantera grundläggande juridiska rättigheter”? Tror Svenska Amnesty att Sverige, lilla och i sammanhanget obetydliga Sverige, har någon jurisdiktion att garantera något i Pakistan? Tror Amnesty inte att dessa människor mycket väl visste vad de gjorde och vad de riskerade när de reste till Pakistan? Precis som människor som begår brott i Sverige hanteras av det svenska rättssystemet så hanteras de som misstänks för att ha begått brott i Pakistan enligt det pakistanska rättssystemet. Så är det överallt i världen: man hanteras enligt det landets lagar där man finns. Det finns inga gräddfiler för brottslingar eller brottsmisstänkta med svenska medborgarskap!

Sverige måste sluta lägga resurser på människor som frivilligt utsätter sig för fara antingen av dumhet eller fullt medvetet i akt och mening att begå terroristbrott eller beblanda sig med terrorister. Det är ingen mänsklig rättighet att resa på falska handlingar, ha med sig strypsnaror och bombbälte m.m. – inte ens för svenska medborgare!

Måtte man bara få ut det helt oskyldiga lilla barnet som ju inte kunnat välja föräldrar och vars föräldrar begått ett grovt övergrepp på det genom att fullt medvetet utsätta det för mycket stor fara. De vuxna får klara sig själva, de har kunnat fatta egna, självständiga och frivilliga beslut, till skillnad från tvååringen.