• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2009
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Inom EU har Sverige störst belastning av bedrägerier i familjefall, s k skenförhållanden.”

En migga skriver:

Inom EU har Sverige störst belastning av bedrägerier i familjefall, s k skenförhållanden.

Anledningarna är fem:
1) prövotiden för nya förhållanden är 2 år. I resten av EU är den 5 år.
2) det finns inga försörjningskrav under prövotiden. I resten av EU finns försörjningskrav.
3) den som varit gift – även om det är skengift – med en svensk kan få svenskt medborgarskap redan efter 3 år. Motsvarande regel finns inte i resten av EU.
4) kontrollerna är nästan obefintliga i Sverige. I den del EU-stater sker åtminstone hembesök om det misstänks något fuffens.
5) sanktionen är i princip noll. Som lagen är utformad klassas inte skenförhållanden som människosmuggling och inte heller som vanligt bedrägeri. Det är istället bötesbrott, ungefär som att köra bil utan körkort, och preskriberas efter 2 år.

Så det vanligaste bedrägerifallet är nog inte att tota ihop en falsk asylberättelse, det är att tota ihop ett förhållande. Men som hjälparna brukar säga: Alla, oavsett hur det går till, ska få bo i Sverige,  för ingen människa är illegal.

Kommentar: I Sverige silar man mygg och sväljer kameler. Så har det varit i åratal, rentav i decennier. Och hur många nya poliser och hur stora satsningar på rättsväsendet regeringen än gör så hjälper det inte. Invandringen till Sverige blir mer och mer ”fri” och kravlös.

Istället för att använda all kraft och tid för att ta itu med alla missförhållanden och rensa upp i floran av falska identiteter och skenförhållanden och 22-åriga ”minderåriga” etc, så satsar nu Migrationsverket på en dyr Visionsdag den 30 september, med obligatorisk närvaro (!) för miggor, som hellre skulle jobba och beta av de stora högarna av väntande ärenden. Som en av dem säger:

Jag kan inte tänka mig att Visionen skulle ha någon bäring på tillämpningen av utlänningslagen när det gäller asyl. Där måste vi noga följa lag och praxis, oavsett hur mycket vi brinner för den ”globala migrationens möjligheter”, som är den lite svårbegripliga slogan som möter oss varje morgon på våra datorer.

Kommentar: Samtidigt med den stora släpphäntheten på områden som skenförhållanden, ensamkommande ungdomar, falska identiteter och falska asylhistorier så är man stenhård på områden där man borde ta sig både en och två ordentliga funderare innan man beslutar om utvisning. Till exempel när det gäller kristna och statslösa från Irak, men också i andra fall där besluten ibland är totalt obegripliga.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: