• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2009
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Pinsamt för Kristdemokraterna

Sveriges Radios Ekot rapporterar att KD vill ge fler barn uppehållstillstånd:

Kristdemokraterna kräver att lagen skrivs om så att det blir lättare för barn att få uppehållstillstånd i Sverige. Folkpartiet har redan tidigare tagit ställning för en lagändring så  nu har regeringsalliansen fått ytterligare en svårlöst flyktingfråga att ta itu med.

Lars Gustafsson kdDet är pinsamt att Kristdemokraterna har en så okunnig och aningslös talesperson i flyktingfrågor som Lars Gustafsson!

Ett uttalande som detta borde inte kunna komma från en riksdagsledamot som faktiskt också är ett partis talesperson i en av de största och viktigaste frågorna i Sverige nu och i framtiden:

Ja, de här apatiska barnen som lever i ett vegetativt tillstånd och som ska skickas till länder där de aldrig har varit, med en annan religion och så vidare.

Men vad vill han, egentligen? Vad då ”länder där de aldrig har varit, med en annan religion”? Vet han något alls om asyl och migration till Sverige? Och – viktigt! – vet han något alls om asylsökande och om utlänningslagen, som senast ändrades för bara några år sedan (2005) efter majoritetsbeslut i Sveriges riksdag, och om det nya domstolsförfarandet som infördes 2006? Det verkar inte så.

Personer som Lars Gustafsson (KD) gör mer skada än nytta med ogenomtänkta utspel som varken har huvud eller fötter. Och om inte talespersonen är klar och tydlig så hur ska någon kunna förstå vad KD (för det är väl partiets linje han företräder?) vill! Sådant här svammel utan substans borde inte gå ut till allmänheten – ”verklighetens folk” – som redan är tillräckligt förvirrad och irriterad över alla mer eller mindre (oftast ”mindre”) välgrundade utspel:

Nu har lagstiftningen varit igång ett antal år och nu finns det alltså prejudicerande domar och en praxis som utvecklar sig, som visar på att det är nödvändigt med en ändring. Vi vill slippa se de här nästan pinsamma och skamliga exemplen som framkommer.

Vad som är ”pinsamt och skamligt” är att en riksdagsledamot med uppenbara brister i sina kunskaper på området, uttalar sig huvudlöst i den viktiga frågan om asyl och migration! Skärpning, KD! Ni är ett mycket litet parti som, enligt er partiledare, ska lyssna på ”verklighetens folk”. Ni har knappast stöd hos ”verklighetens folk” för nya ändringar i de lagar och bestämmelser som ni själva nyligen varit med om att besluta.

Ni har tre altermativ:
1) ni säger klart och tydligt att ni är för fri invandring utan krav på dem som kommer hit, annat än att de har barn
2) ni respekterar ni gällande lagstiftning och tanken på en reglerad invandring i den form en stor majoritet i Sveriges riksdag har beslutat
3) ni kommer med förslag till en lagparagraf som säger exakt på vilket sätt (och gärna varför) det ska bli lättare för barn till utomeuropeiska föräldrar att få uppehållstillstånd i Sverige, trots att de saknar asyl- eller skyddsskäl men för att det (enligt KD) alltid är bäst för barn att bo i Sverige

Helst: tänk efter innan ni gör ogenomtänkta och ogrundade utspel!

%d bloggare gillar detta: